Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '07

 
Kategori
İzmir
 

EXPO 2015

Expo 2015 talibi İzmir’in yetkilileri, yani kanaat önderleri, tetkiklerde bulunmak üzere Tayland’a gidiyor. Tetkik edecekleri konu ‘’Bahçe Bitkileri’’. Çok güzel. Çiçekler ruhun katmeri. O katmerler insan değerini algılamanın sudaki halkaları.

Expo 2015 fuarın da ‘’SAĞLIK’’ temasının işlenmesi öngörülmüş.Bu temanın gereklerini İzmir’in kent yaşamı ne kadar yerine getiriyor bunu tartışmamız gerekiyor.

İzmir sağlıklı bir kent mi?

Cevap ; Hayır.

Kaloriferler yanmaya başladığından beri İzmir’in havası çekilmez oldu akşamları. Baca gazlarının yoğunluğu sanki yangın çıkmış gibi.Saat 17.30 itibariyle apartmanlar kazanlarını ateşliyor.Çıkan kara bulutları görmemek mümkün değil. Havanın kararması ve sokak aydınlatmalarının faaliyeti ile birlikte , çöken ‘’is’e’’ hayret etmemek elde değil.Sanki İstanbul’a çöken ‘’sis’’ gibi.Göz gözü görmüyor. Yakında İzmir körfezinde vapur seferlerini ‘’tek’’ taraflı durdurmamız bile gerekebilir.

Hava kirliliği üzerine herkes bir şeyler söyledi.Kükürt Di Oksit oranının İzmirlileri öldürmeyecek, ancak süründürebilecek düzeyde olduğu tartışıldı.İzmir Fuarı içindeki ölçüm cihazının yeri değiştirildi.Çalışıp, çalışmadığı bilinmemesine rağmen en sonunda o ölçüm kulübesi de ortadan kayboldu.Etkili ve yetkililer acaba sabah 05.30 ila akşam 17.30 arasında resmi daireler dahil Konak ve civarını gözlemlemek zahmetinde bulunmazlar mı .Bi zahmet görevlerinin gereğini yapsınlar. Koca apartmanların resmi dairelerin bacalarından nasıl duman çıkıyor bir kontrol etsinler. Oturmakla ahkam kesilmiyor.Kömür kamyonlarını bir denetleseler. Ölçüm cihazı kulübesini yok etmek çözüm mü?

Hani kabahatleri hemencecik saklama huyumuz var ya!

Çoğunuz Belediye otobüslerine biniyor mu? Bilemiyorum.

Otobüsler birer mikrop yuvası oldu. Eskiden otobüsler sabahları sabun kokardı. Şoförlerin kendi elleriyle yıkadıklarını çok gördüm.Şimdi ise bir bakımsızlık, bir çürümüşlük, bir pislik yuvası halindeler.Hele o körüklerin pisliği içler acısı. Oturaklar aynı pisliği muhafaza ediyor..Öyle pis ki .Kalktığınızda elbisenizde her türlü toz, mikrop yapışmış olarak iniyorsunuz.Geçmişte otobüs kirli olarak servise çıkmışsa vatandaş anında hareket memurluğuna şikayette bulunurdu.Şimdi ise her şey kanıksanmış.’’Müdüriyet’’ duyarsız , vatandaş duyarsız.

Yolları toz, toprak, bazı yerlerde köpek pisliğinden harmandalı oynanan, havası kirli, sanayi atıkları dereler halinde körfezine akan, taş ocakları villa kent yanında, çimento fabrikası okul yanında ,kentin akciğeri sayılan yerinde otopark yapılan bir Kentte sağlık teması işlenecek bir sergi yapılabilir mi?

Yapılacağından şüphe duyan karar mercilerini ikna edebilmek hakikaten zor.

Bürokratik yaşamım bunun pek o kadar zor olmadığını öğretti.Satın alınan bir şeylerin ‘’Kabulü’’ sırasında, o kabul mercilerinin oyunu beyaza çevirebilmek için yapılan atraksiyonlardan birinin seyahat özgürlüğünü kullanmak olduğudur.Bu yöntemin sıklıkla kullanıldığını, sonrasında yapılan soruşturmaların gazetelere yansımasından biliyorsunuzdur.

Şu veya bu şekilde yapılan açıklamalar neticesinde ortaya çıkan rezalet savuşturulup, kamuoyu rahatlatılır, bu rahatlatmadan herkes payını alırdı.

Ancak, takıldığım, seyahat özgürlüğünün, ne hikmetse Güneydoğu Asya cihetinde kullanılmasıdır.Keramet oralarda mıdır.Kanaatler oralara gidince mi değişime uğramakta, yada yapılacak işe dört elle sarılmayı sağlamaktadır.

Bu işlere elbette bizim aklımız ermez.Büyüklerimiz en doğrusunu bilirler.

Bu ‘’EKİSPO’’ hikayesinden kimlerin malı götüreceği bilinmemekle beraber iktidar ile muhalefetin karşı karşıya geldiği açık.İktidar tarafı’’EKİSPO’’ yerinin Buca yöresine, muhalefetin ise Urla taraflarına yapılmasını istemesinden anlıyoruz.

Bu ne anlama geliyor biliyor musunuz. Kültür park ‘ın gözden çıkarıldığının.Hazır her yeri kazılmışken tümünü yok edip otopark yapın olsun bitsin.Böylece İzfaş külfetinden kurtulursunuz.

Gazetenin biri İzmirli karar mercilerinle dalga geçiyor.Hani bir zamanlar çiçek sulamaya gitti diye manşet olan meclis başkan vekili var ya onunla özdeşleştirerek.

Evet babanızın parası ile özel uçak kaldırıp 200 küsur kişi ile gezmeye gidin.

Seçimlerde biz de sizi gezmeye göndereceğiz haberiniz olsun.

 
Toplam blog
: 58
: 708
Kayıt tarihi
: 02.07.06
 
 

Erzurum 1959 doğumlu. İşletme mezunu. Bir Kamu şirketinin Muh.Md.Yrd.'dan emekli. Kent yaşamının zor..