Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '11

 
Kategori
İzmir
 

EXPO 2020'nin Sosyal Medya gönüllüleri

EXPO 2020'nin Sosyal Medya gönüllüleri
 

EXPO adaylıklarında gönüllülük son derece önemli bir kriter


Öncelikle İzmir'in EXPO 2020 adaylığı doğrultusunda hazırlanmış bir Facebook sayfasını sizlerle paylaşarak başlayacağım. http://www.facebook.com/expoizmir2020

Bu sosyal ağdaki sayfayı paylaşmamın nedeni İzmir'in EXPO 2020 adaylığı macerasında verilecek sosyal medya desteğinin önemini vurguluyor ve EXPO 2020 adaylığımızı gerçekten ciddiye alıyor olmasından kaynaklanıyor.

Sayfa, Facebook'ta faaliyet gösteren resmi EXPO 2020 İzmir sayfasından bile çok daha aktif ve etkin çalıştığı söylenebilir. İzmir'in adaylığı hakkında güncel haberleri üyeleriyle paylaşıyor ve EXPO 2020 hakkında doğru ve yerinde bilgiler veriyor. Tüm özelliklerine bakınca profesyonelce hazırlanmış bir EXPO 2020 İzmir sayfası olduğu anlaşılıyor.

Sayfanın bu denli profesyonelce hazırlanmış ve takip ediliyor olmasının ardında sayfa yöneticilerinin özellikleri yatıyor. Çünkü sayfa yöneticileri İzmir'in EXPO 2015 adaylığında profesyonel kadroda yer alan isimler. Aralarında benim de bulunduğum ve EXPO 2015 İzmir Yürütme Komitesi bünyesinde görev almış bir grup uzmanın yöneticiliğinde haber ve bilgi paylaşımında bulunan sayfanın asıl amacı EXPO 2020 hakkında bilgilendirme ve gündemi takip etmenin yanı sıra halkı EXPO 2020'de bütünleştirmek, örgütlemek ve karar mekanizmalarına katılarak projeler üretmelerini sağlamak.

Bir çoğu şunu söyleyebilir. Bir Facebook sayfasının EXPO 2020 İzmir için ne önemi olabilir ki? Ama bu sayfa ve diğer ülkelerin aday kentlerinin oluşturduğu sayfalara bakarak şunu anlayabiliyoruz. Facebook'taki EXPO adına oluşturulmuş tüm ciddi sayfalar BIE'nin (Uluslararası Sergiler Bürosu) bazı delegeleri ve BIE'ye bağlı EXPO uzmanları tarafından özellikle takip ediliyor. Görüştüğüm ve sürekli bu tür sayfaları takip eden BIE'nin Fransız bir EXPO uzmanı bunun nedeninin Facebook sayfalarının halkın örgütlenmesine, organizasyonun ne denli ciddiye alındığına, ülkelerin ne tür hazırlıklarda bulunduğuna dair birtakım ipuçları vermesinden kaynaklandığını ifade ediyor. Yani artık BIE tarafından görevli sosyal medya ajanları var. BIE'nin EXPO adaylıklarında gönüllülüğü bir kriter olarak gördüğünü belirtelim. Bu yüzden içeriği ve sunumuyla güçlü, yerel ve uluslararası bir sosyal medya sayfasına ihtiyacımız var. Bahsettiğim EXPO 2020 İzmir sayfası da resmi sayfadan farklı olarak daha çok halkın bilinçlenmesine, gönüllü olmasına ve örgütlenmesine yönelmiş bir sayfa olarak bu ihtiyacı karşılar nitelikte çalışmalarını sürdürüyor.

Az önce de ifade ettiğim gibi sayfanın asıl amacı EXPO 2020'de halkı karar mekanizmalarına katarak projeler üretmesini sağlamak. Bunun için bir proje yakında sayfadan duyurulacak. Kent Konseyleri bünyesinde yapılacak bu çalışma ile aktif katılım, çözümde ortaklık ve katılımcılık ilke hedefleri doğrultusunda İzmir'in EXPO 2020 adaylık yolculuğunda sivil toplum örgütleri, üniversiteler, meslek odaları ve kuruluşları, gönüllü kuruluşlar ve halkın katılımı ile projeler üretilecek, çalışmalar yapılacak. İzmir'e ve EXPO 2020 adaylığına değer katılacak. Bununla ilgili gelişmeleri de yakından takip ederek daha sonra yazılarımda paylaşacağım.

EXPO 2020 yolunda sosyal medya ağında tavsiye ettiğim sayfa ile birlikte resmi sayfayı da desteklemeyi ve gönüllüler ordusuna katılmayı unutmayalım. Çünkü İzmir'in iyi düşünülmüş ve iyi yapılan işlere katılmaya ihtiyacı var.
 

http://www.facebook.com/expoizmir2020
 

Çağrı Gruşçu
Milliyet Blog, İzmir Yazarı

 
Toplam blog
: 12
: 792
Kayıt tarihi
: 20.11.11
 
 

DEÜ Kamu Yönetimi mezunu. EXPO 2015 İzmir Yürütme Komitesi Uzmanı olarak görev yaptı ve Proje Dan..