Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '07

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Ey aşk ...

Ey aşk ...
 

Aşk nedir??? Mutlaka herkesin hayatı boyunca konusunu açtığı ve herkesin farklı bir yorum yaptığı ve tam olarak tarifi olmayan bir duygu di mi ?Kiminin hayatında olmazsa olmazı… Kiminin inanmadığı… Kimininse yediği darbelerden dolayı hatırlamak istemediği bir duygu …

AŞK….

Acı çekmek mi?

Mutlu olmak mı?

Yanındayken bile O’nu özlemek mi?

Onsuz olamamak mı?

Her anını O ‘nu düşünerek geçirmek mi?

Fedakarlık mı?

Her şeyiyle O’nu kabullenebilmek mi?

Kalbinin deli gibi çarpması mı?

Bütün duyguların felce uğraması mı?

İşte aşk bir çok soruyu sorduruyor. Ama bir değişmezi var ki : Aşkta maalesef mantık yok. Sadece duygular var. Hataları görmemek var.

Ve işte bu hayallerle başladığınız bir ilişkide bir an geliyor, bir bakmışsınız rüya bitmiş. Biri sizi uykunuzdan feci bir şekilde uyandırmış…”Evet şimdi gerçekleri görme zamanı” diye bağırıyor… Çünkü duygular gidip yerine mantık geliyor. Yerini sorular alıyor… Niye, neden, nasıl, …. Göremediğiniz, görmek istemediğiniz yada kabullenmek istemediğiniz o hataları görmeye başlıyorsunuz.

Aşkın gelip geçici olduğuna inanırım hep. Aşkın bir gün bittiğine ama sevgi ve saygının hep kalıcı olabileceğine inananlardanım…

Beğenmek, hoşlanmak, sevmek, aşık olmak, … Hepsi ne kadar farklı duygular. İlişkide ilk başta bunu çözmek gerek. Siz hangi duygular içindesiniz? Uzun yıllar birlikte olan çiftlerin ilişkilerinin alışkanlığa dönüşmesi bana nedense çok üzücü geliyor.

Onunlayken hiçbir heyecan duymuyorum artık, onunlayken sıkılmaya başladım ama ayrılamıyorum çünkü çok şey paylaştık diyor bir çok insan. Oysa ne kadar yanlış. Her şey bitmiş ve alışkanlık almış yerini.

Sevgi emek ister… Sevgi fedakarlık ister… Sevgi paylaşım ister… İlgi, alaka, değer verildiğini, önemsendiğini bilmek ister… Her ne kadar bazen karşılıksız olabilse de sevgi, karşılık bekler her daim…

İnanmıyorum sevdiğini belli edememe laflarına. Seni seviyorum ama belli edemiyorum. Böyle bir şey olamaz ki. Bu içgüdüsel bir duygudur. Sen istemeden olan, içinden gelen bir duygudur.

Ama unutmayın; eğer ki sevginiz için hiçbir çaba harcamıyorsanız yada sevdiğinizi belli edecek hiçbir şey yapmıyorsanız ; bilin ki bir gün sizden daha ilgili biri karşısına çıktığı an kaybetmeye mahkumsunuzdur.

O yüzden yaşadığınız her ne ise… Aşk ya da sevgi… Eğer ki doğru kişi olduğuna inanıyorsanız ve mutluysanız , O’nun için her şeyi ama her şeyi yapacak gücü kendinizde buluyorsanız, O’nu kendinizden bile çok sevdiğinizi itiraf edebiliyorsanız, bu güzel büyüyü kimsenin bozmasına izin vermeyin.

Bir ömür, elinizi ilk günkü gibi sımsıkı tutan, gözlerinizin gözlerinde kaybolduğunu hissettiren ve hiç bitmeyecek bir tutkuyla sizi seven kahramanınızla mutlu olmanız dileğiyle…

 
Toplam blog
: 16
: 1368
Kayıt tarihi
: 19.10.06
 
 

Kendini anlatmaya gelince insan bir an duraksıyor.. Galiba en zoru insanın kendini anlatması:)1982 M..