Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '12

 
Kategori
Mizah
 

Ey Gençlik! Seni şey yapacağız

Gençler! Bakın müjdeler olsun, artık siz hiç enerji harcamayacaksınız. Düşünmeyeceksiniz. Düşündüğünüzü söyleyerek enerji ve özgürlüğünüzden olmayacaksınız. Bundan sonra öyle vatan kurtarmaya kalkmak filan yok. Bazılarınız harbiden Atatürk’ün vatanı ve cumhuriyeti size emanet ettiğini filan sandınız. Gençlik böyle yanılabilir bir şeydir işte. Siz oradaki gençlik kavramını yanlış anlıyorsunuz. Oradaki gençlik, iktidarı ele geçiren ‘zinde güç’ anlamına! Zinde güç, aynı zamanda ‘güçlü olan güç’ demek. Güç, hiç sende olabilir mi, a be kuzum? Hiç kafan çalışmıyor desem kızarsın.

Ha bir de bundan sonra kulağına küpe olsun diye bir şey daha söyleyeyim. Vatan kurtulacaksa onu da biz yaparız. Kurtarırken size mi soracağız? Neyi soracağız? Sen niye bu işlere maynadoz oluyorsun? Deneyimin yok, bi şeyin yok. Olsa olsa silah kullanırsın; ama gün gelir biz seni silah altına çağırırız, orada da zaten seni bekleyen mertebe malum. Şehitlik be kuzum. Sonunda cennet var. Geçelim.

Sonunda sizden bilim milim isteyen mi var? Yok. Alt tarafı namaz kılacaksın, oruç tutacaksın, Kuran okuyacaksın. Ezan sesi duyunca huşuyla ayağa kalkacaksın. Hepsi bu.

Kütüphane mi? Ne yapacaksın kütüphaneyi? Alim mi olacaksın? Hem kitap okunacaksa sana hangi kitabın okunacağını biz söyleriz. Neme lazım binlerce kitap olan yerde kaybolup gidebilirsin. Canını sıkma canım kardeşim. Canını sıkma artık, ebeveynlerin senin neci olacağına karar verecek. Tek kitap okursun ve işi bağlarsın. Uzatma.

Laboratuvar mı? Ne yapacaksın laboratuvarı? Kendini neye yorasın ki. Yarın Batı’da bir şey bulunursa bastırırız parayı alır getiririz. Batı’yı öyle gözünde büyütme. Ne demiş İstiklal şarimizin yazarı Mehmet Akif: “Tek dişi kalmış canavar!” Canavardan dost, tilkiden post çıkmaz. Bitti!

Sesini yükseltme! Bak büyüklere saygıyı yitirdin mi senden bir halt olmaz. Onu da söyleyeyim.

Ne özgürlük mü? Ne özgürlüğü bu? Ben çalışmayacaksın diyorum, sen özgürlükten dem vuruyorsun.  Senden bilim isteyen yok, araştırma isteyen yok, politika isteyen yok, soru sormanı isteyen yok.  Allahından kork, daha ne konuşuyorsun!...

 
Toplam blog
: 19
: 431
Kayıt tarihi
: 18.09.11
 
 

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi (İzmir Yükseköğretmen Okulu) Kimya- Fizik Bölümünü bitirdim. Uzun ..