Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '14

 
Kategori
Deneme
 

Ey kimsesiz kalmış gazzelim

Ey kimsesiz kalmış gazzelim
 

Ey kimsesiz kalmış(insanlar tarafından) özgürlüğe hasret bir damla sevgiye şefkate yardıma muhtaç Filistinlim Gazzelim, gazzeli Filistinli kardeşlerim ve çocuklar, gözlerinizde bombaların korkunçluğuna şahit olan korkunun izleri, çaresizliğin şebnemi damlarken gözlerinde tek başınasın insanların merhametinden uzaktasın.

Rabbine asi olan vicdansız edepsizlerin saldırısı altında bir köşede ya da bir dehlizde değilsin elinde bir sapanın veya taşın ile mücadele ediyorsun.

 

Bizler size uzanamayan ellerimizin titreyişi ile yıkılmış yollarda gözlerimizde ümmet ola bilemenin yolunda ,çaresizliğimizin çığlığına hasret bakışlarımızla yolun ortasında prangalı kaldık.

 Size kavuşmanın yolu da izim’lerin kurbanı olarak prangalı kalan bizler kökümüzde İslam’ın kardeşliğinden mahrum kalmış anlamsız bakışlarımızla sizlere bakar iken, bizlerde İslam’ın öğrettiği hikmet kavramına eşit kardeşliği öğrenmenin sancısındayız, sizinle aynı duyguları yaşayan bizler ayağımızdaki prangayı kardeşliğin ümmet olmanın anahtarını bulup çözerek size koşarcasına geleceğiz.

Size musallat olan tağutları Elele gönül gönle sırt sırta imanımızla yok edeceğiz

Allah ve gül kokulu Resul ve kuran ile beraber olmak er kişinin işidir, kolay bir yol değildir. Kuranı kerim ve gül kokulu Resul bize her zaman Müslüman olarak birlik ve dayanışma içinde olmamızı emrediyor.

Bizlerde ayrılığın korkunç karanlığını yaşar iken gazzeli Filistinli kardeşlerimizin acısını bir nebze içimizde hissetmekle onlara bir parça yardımcı olmanın peşinde düşerken Kuranın ve gül kokulu Resulün emrini yerine getirmenin huzurunu yaşayacağız.

Yüce dinimiz İslam’ı yaşayan Müslümanlar imanı ile Kuran ve gül kokulu Resulün ahlakı ile vicdanlı, ahlaklı ve şerefli bir hayat yaşadıkları için Allah’ın sevdiği, değerli gördüğü kimseler olarak Allah katında değeri çok fazladır.

 

Günümüzde Kuran ve gül kokulu Resulün yolunda giden Müslümanların azlığından ve duyarsızlığında dünyanın birçok yerinde Müslümanlar zulüm altında inim inim inliyor katl ediliyor edepsizce.

 Müslüman olarak bizlerde yardım edememenin sancısı ile kahrı oluyor aynı acıları çaresizliği yaşıyoruz Filistinli, Türkmen Mymarlı Suriyeli…. Kardeşlerimizle yeniden birlik ve beraberlik ile acısını bir nebze içimizde hissetmekle onlara bir parça yardımcı olmanın peşinde düşerken Kuranın ve gül kokulu Resulün emrini yerine getirmenin huzurunu yaşıyoruz.

Kuran’da Müslümanların birbirleri için değerleri, koruyucu, himaye edici, yardımcı anlamına gelen “veli” kelimesi kullanılarak açıklanmıştır. Bu onur ve şerefi her insan taşıyamaz değerini ve anlamını bilemez mümin olan bilir ve anlar ancak ve ancak.

Şüphesiz Allah, Kendi yolunda, sanki birbirlerine kenetlenmiş bir bina gibi saf bağlayarak çarpışanları sever. (Saf Suresi, 4)

Bu ayette biz Müslümanlara seslenerek birbirimizle kenetlenmememiz işaret edilerek ne yapmamız gerektiği açık bir ifade bize bildiriliyor.

Mehmet Aluç

 
Toplam blog
: 959
: 197
Kayıt tarihi
: 04.06.13
 
 

Ben Mehmet Aluç 1962 Malatya Doğumlu. Ortaokul mezunuyum. Çocukluğumda okuma hevesim Tarkan çizgi..