Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '11

 
Kategori
Güncel
 

Ey özgürlük

Ey özgürlük
 

Adam öldüren cinayet şebeklerine, 17 yaşındaki genç bir kızı canlı canlı doğrayanlara, çete-mafya bozuntularına, devletin görevini kendi keyfince istismar eden,  O. Samast gibileri yetiştirip Hrant Dink gibi güzel insanları katledenlere "yüce" yargımızın verdiği cezalara bakın, diğer tarafta, demokratik muhalefet hakkını kullanan Rıdvan Çelik gibi genç bir öğrenciye verilen cezalara. (Burada cezanın tekil olarak kullanılması gerekiyor sanırsınız ancak kazın ayağı öyle değil.Sayın mahkeme heyeti bir yürüş eylemininden üç ayrı suç çıkartmış ve bu suçları da kuponu misli yapar gibi çarparak 2911 sayılı yasa da karşılığı olmayan bir  cezaya ulaşmış. 14 yıl 7 ay

'29111 sayılı Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanunu başlangıç cümlesine bakın. Madde 3 - Herkes, önceden izin almaksızın, bu Kanun hükümlerine göre silahsız ve saldırısız olarak kanunların suç saymadığı belirli amaçlarla toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir. İnsanlara tuzak kurar gibi!. Yasayla ilgili Bu cümleyi okuyupta toplumsal bir tepki ya da ifade için bir yürüyüşe katılılmanın hakkınız olduğu yanılgısına kapılırsanız arkasındaki ceza maddelerini okumadan, sonradan görülecek mahkemede öğrenirsiniz aynı Rıdva gibi 14 yıl ceza alacak bir suç işlediğinizi.

Toplumun ortak vicdanı değil midir adaleti dağıtmak, eninde sonunda. Bir yürüyüşe katılmakla üç ayrı suç oluşturulup hepsini çarpa çarpa 14 yıl ceza evi kararı hangi insanın vicdanında yerini bulur.

Bu davanın kararına bakınca Cumhuriyet Mitinglerini organize eden Tuncay Özkan'a yanarım şimdiden. 

 
Toplam blog
: 88
: 265
Kayıt tarihi
: 14.10.11
 
 

İstanbul 1946 doğumlu, gazetecilik yüksek okulu eğitimliyim. Müzik ve her türlü spor aktivitesi y..