Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '09

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Ey şehit asker.

Ey şehit asker.
 

Ey şehit asker. Sen şimdi, hepimizin ailesindensin. Hepimizin kardeşi, evladısın. Şimdi biz, bütün vatanseverler her ne olursa olsun ırkımız; Türk, çerkez, laz, boşnak, arnavut, hristiyan, müslüman, yahudi, vs.vs. kim varsa vatana bayrağa bağlı senin tabutunun etrafındayız. Bedenlerimiz orada olmasa da hepimizin tek yüreğiyle, ruhuyla, fatihasıyla uğurlanacaksın ebediyete.

O ebediyet ki orada ne şanlı şerefli atalar kucaklamak için seni bekliyor. Çanakkale'de, Erzurum'da, Afyon'da ve her karış toprakta şehit düşmüş kim varsa o şerefli ruhların yanına gidiyorsun. Kalleşçe oldu ölümün lakin, hepimiz biliyoruz yenmeyi mücadeleyi, azmi, cesareti aslında en çok sen biliyorsun. Ki zaten bu yüzden kalleşçe namertçe öldürüldün.

Ey şehit asker! Herkes bir şekilde -kimi insan gibi, kimi köpek gibi- ölecek bir gün lakin sen bu sonsuz yola ışıklar arasında, bir kahramanlık destanı olarak gidiyorsun.

Güle güle şehit askerim. Yaşlı genç, kadın erkek, Hepimizin çok teşekkür borcu var sana. Biz günün küçük telaşlarıyla meşgulken, sen bizim için ölüme gidiyordun. Bizim sıcacıktı evlerimiz sense, ısssız dağ başlarında, zihninde yuvanın hayali iliklerine kadar üşüyordun. Helal et hakkını.

Güle güle şanlı Mehmetçik.

Sen nice efsaneler kahramanı, şehit atalar diyarına gidiyorsun.

 
Toplam blog
: 148
: 384
Kayıt tarihi
: 21.09.07
 
 

Merhaba...  Üniversite mezunu Kamu İdaresinde  çalışan bir bayanım. Ankara'da iki oğlumla yaşıyorum..