Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mayıs '13

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Ey Selülit, Gittiysen 3 Kere Tıkla!

Ey Selülit, Gittiysen 3 Kere Tıkla!
 

Bana,  selülit problemi yaşayıp da kurtulduğu zaman "onu özleyeceğim" diyen. bir tek kadın gösterin,

Gösteremezsiniz. O, istenmeyen misafir olarak çaktırmadan gelir ve sevimsiz yarenliğini uzun bir süre, bazen bir ömür boyu devam ettirir.

Tıbbi olarak nasıl oluştuğu vs gibi bilimsel konulara girmeyeceğim. Zaten bu dertten muzdarip hemcinslerimi süreç değil, çözümler ve onların vaat ettiği sonuçlar ilgilendirir.

Öncelikle yazıma, bu deformasyona ithafen, deforme edilmiş bir atasözü ile devam edeyim:

Selülitli kadın yoktur, doğanın mucizelerini keşfetmemiş kadın vardır.

Buradan da anlaşılacağı gibi, konumuz,daha doğrusu çözümümüz doğadan gelmektedir.

Modern insan, modern yaşam tarzı paketi içinde bonus olarak edindiği beslenme alışkanlığı ve aşırı hareketsizliği ile pek çok sağlık sorunu yaşıyor. Yapımız gereği, önce sorunu çözmek, sonra soruna giden basamakları değiştirmeyi yeğlemekteyiz,  bu da bir gerçek.

O yüzden, aşağıdaki çözümün, oluşumu yıllar süren alışkanlıkların değişmemesi durumunda geçici olacağını, değişimin ana kaynağa da dokunması gerektiği ile ilgili yasal uyarımı da yaptıktan sonra gelelim selülit tedavisi konusuna…

Aslında bu bitkiyi her yerde görürüz ve “Allahım her yarattığının bir yararı vardır mutlaka ama bununki nedir bilemedim” diyerek tohumu zehirli, meyvesi dikenli bu ağacı pek bir hakir görürüz. Yok canım o olamaz demeyin, aynen “o”nu kastediyorum: Atkestanesi.

Bu ağacın tohumları yenmez, zehirlidir. Ancak, tohumlarından hazırlanan yağ ve kremler varis ve ödemler başta olmak üzere bacaklardaki dolaşım sorunlarına şifadır. Yine de internette aradığınızda ya da aktarınıza sorduğunuzda size selülitten bahsetmeyeceklerdir. Selülit için süreceğiniz, masaj yapacağınız, üstüne streç film saracağınız, sonra başka bir şey süreceğiniz muhtemelen sırasını şaşıracağınız veya 3.gün “Aaaa yeter bu ne be Çin işkencesi gib”i diyerek elinizin tersiyle bir kenara iteceğiniz ürünler vereceklerdir.

Oysa at kestanesi kremi, yorgunluk, ödem ve cilt canlandırma hedefiyle alınmış ve 3.kullanımdan itibaren gözle görülür selülit azaltması ve 1.hafta sonunda ciddi sıkılaşma ve incelme sağlaması ile beni hayrete düşürdüğü gibi eminim sizi de şaşırtacaktır.

Yağını kendiniz de hazırlayabilirsiniz der internet kaynakları. Yok ben uğraşamam hazırını alırım diyorsanız, mümkün olduğunca kimyasal katkı olmayanları araştırmanızı ve yağından ziyade kremini tercih etmenizi öneririm.

Aktarınıza hazırlatacaksanız, selülit için demeyin, 3 kuruşluk bu ürün yerine size 33 kuruşluk yukarıda anlattığım Çin işkencesi çözümleri önerecekler çünkü.

Akıllı olun;)

Müjde Apay

mujdeapay.com

 
Toplam blog
: 9
: 950
Kayıt tarihi
: 03.09.11
 
 

1969 yılında İstanbul'da doğdum. Şişli Terakki Lisesi'nin ardından, İstanbul Üniversitesi Turizm ..