Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '09

 
Kategori
Bayramlar
 

Ey Türk gençliği!

Ey Türk gençliği!
 

İstanbul-Samsun seferi...


19 Mayıs'lar artık eskisi gibi değil! Tıpkı bayramların olmadığı gibi...

Ama bir millet zaferlerini kutlamıyorsa, geleneklerini devam ettirmiyorsa ve hatta bunlar artık o millet için pek fazla bir şey de ifade etmiyorsa, o topluluğa artık "millet" denebilir mi?

Başkaları Paskalya Bayramlarında yumurta bulmaca oyununu halen ilk heyecanları ile oynuyorsa, Cadılar Bayramı diye bir şey icat edip bütün ulus olarak bunu çılgınlar gibi eğlenerek kutluyorsa, Şükran Günlerinde marketlerdeki hindi stokları tükeniyorsa o milletin dünyanın tepesinde olmasına şaşmamak lazım! Öyle ya, biz daha Çanakkale Zaferi'ni bile doğru düzgün kutlayamıyoruz, geçtim KURTULUŞ SAVAŞINI, ERGENEKON DESTANINI!...

19 Mayıs 1919. 90 yıl önce bugün Mustafa Kemal 38 yaşındaydı. Hiç bilmediği bir ile, gizlice ve ölüm riski ile, çok önemli bir görev için ulaşmıştı. 38 yaşında 2 büyük kongre yapıp, insanları liderliğinde toplayabildi ve arkasına aldığı milletin gücü ile bir ülkenin kaderini değiştirdi. O, 1900 yılına 19 yıl kala, 1881 de doğmuştu ve 2x19=38 yıl sonra 19 Mayıs 1919'da bir ülkenin kaderini değiştirmek için ilk adımı attı. Ve 3x19=57 yaşında 1938 de hayata gözlerini yumdu.

38 yaşında bu mucizeyi yaratabileceğine en azından "inanan" var mı kendi adına??? Ben kendimi küçük hissediyorum, ya siz?

Var mı Mustafa Kemal'in yarısı kadar yürekli ve yetenekli tanıdığınız biri?

Yoksa siz, asil görevi Amerika'nın çıkarlarını korumak olan Obama'dan mı medet umuyor, bir şeylerin değişeceğini bekliyorsunuz?!

Ey 2000 li yılların Türk Gençliği!

Utandırın beni! Sahip çıkın bayramlarınıza, zaferlerimize! O heyecanı hissedemiyorsanız içinizde, sorun dedelerinize Cumhuriyet yıllarını... Çünkü biz size yeterince anlatamadık anlaşılan.

23 Nisan çocukların sayesinde kutlanıyor bir şekilde.

1 Mayıslarla beraber, 18 Martları, 19 Mayısları, 30 Ağustosları, 29 Ekimleri de ulusça, coşkuyla ve hissederek kutlayacağımız günlerin özlemiyle...
 
Toplam blog
: 30
: 777
Kayıt tarihi
: 01.11.08
 
 

Elektronik mühendisiyim. Peyote'de İlkbahar adlı romanın yazarıyım. Özel bir şirkette iş birimi müdü..