Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ağustos '18

 
Kategori
Kozmetik
 

Eyeliner Çeşitleri ve Püf Noktaları

Eyeliner Çeşitleri ve Püf Noktaları
 

Eyeliner dediğimizde aklımıza likit eyeliner geliyor ama aslına bakarsanız farklı özelliklere sahip pek çok ürün var. Eyeliner bu ürünlerin kategori adı. Mesela likit eyeliner, jel eyeliner, krem eyeliner gibi seçeneklere sahip olan eyeliner çeşitleri arasında ne farklar var bu sefer kafayı buna yordum.

 

Kalem eyeliner

Kalem eyeliner dediğimiz aslında bildiğimiz göz kalemi. Kuru veya daha kaygan olabilir göz kalemleri kalem eyeliner olarak da biliniyor. Kalem eyeliner seçerken silikon barındıranlardan seçerseniz daha rahat sürülür ve sağa sola bulaşmaz.

 

Cake eyeliner

Cake eyeliner sıkıştırılmış pudra şeklinde satılan eyeliner türüdür. Cake eyeliner sürerken nemli bir fırça kullanmak gerekir. Fırça ile uygulandığından kontrolü likit eyelinera göre daha kolaydır. Göz kapağınız katlanıyorsa pek uygun olmayabilir.

 

Jel ve krem eyeliner

Krem eyeliner ve jel eyelinerlar kuru eyeliner fırçası ile uygulanan eyeliner çeşitleridir. Likit liner gibi bir dokusu vardır. Genelde minik kavanozlar içinde satılır. Likit eyelinera göre daha kolay uygulanır ancak biraz uzun sürede kurur. Jel eyeliner ve krem eyeliner smokey eyes dediğimiz buğulu göz makyajı için idealdir.

 

Likit eyeliner

Likit eyeliner hepimizin eyeliner ile ilk tanıştığı eyeliner çeşididir. İnce bir fırçası vardır ve şişeye batırıp çıkarıp gözümüze süredir. Yalnız aslına bakılırsa en zor eyeliner çeşidi likit eyelinerdır. Kim niye bizi bu eyeliner ile başlatmış o da ilginç tabi :D Bazı likit eyelinerların uçları vardır. Gazla kalem gibi bir ucu olduğundan daha rahat sürülür. Likit eyeliner sürerken dikkat etmeniz gereken bir nokta varsa o da alt göz kapağına sürmemektir. Hem yapay hem de sert durur.

 

Dipliner

Dipliner aslında likit liner olarak bilinen eyeliner çeşididir ancak fırçası kısadır. Bazılarımız dipliner çekmenin çok daha kolay olduğunu söylüyor. 

 

Gizem Aydoğan

Instagram/gizemaydogan

Facebook/gizemaydogancom

Youtube 

 

 

 
Toplam blog
: 96
: 242
Kayıt tarihi
: 17.03.16
 
 

Gizem Aydoğan ile İyilik Güzellik ..