Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '13

 
Kategori
Siyaset
 

Eylemciler çiçek çocuk, genç fikir, doğru insan; polisler öcü (!)

Eylemciler çiçek çocuk, genç fikir, doğru insan; polisler öcü (!)
 

Eylemcilerden Polise Şiddet


Basın suçlarının en tepesinde yazar basın yoluyla birini açık hedef göstermek suçtur diye. Ama bizim basınımız özellikle gezi parkı eylemlerinden bu yana bırakın açık hedef göstermeyi polisi neredeyse terörist ilan edecek duruma geldi.

İlk günlerde sosyal medya ve amacı kargaşa çıkarmak olan medya polis için asılsız birçok yayın yaptı. Çamur at izi kalsın mantığıyla atılan bu iftiralarla eylemcileri polise karşı kışkırttılar. Örneğin İtalya’da bir polisin köpeğe biber gazı sıkmasını Türkiye’de olmuş gibi gösterdiler, yine yabancı ülkede yıllar önce gerçekleşen bir olayı polis panzerle göstericiyi ezdi diye verdiler.

Hep açık hedef olarak sundular polisi. Olayın tüm yükünü polislere yüklediler. Göstericileri çevreci, sağduyulu, topluma saygılı gençler gibi gösterdiler.

Şu an bile aynı taktikle birçok basın kuruluşu ve siyasetçi eylemcilerin avukatlığını yapıyor. Gösteriye katılanların devlete verdiği 100 Trilyon zararı hiç konuşmuyor bile. Faşizm varmış, düşünceye saygı yokmuş, iktidar eleştirilince sinirleniyormuş, tahammülsüzmüş falan.

Sizin eleştirmek, düşünmek fiillerinden anladığınız şey yakıp, yıkmak mı? Bu insanlar devlete verdikleri zararın cezasını almayacaksa nerede kalıyor hukuk devleti? Bu yasalar İngiltere’de ki vatandaşlar için mi kondu?

Polisin üzerine taş atan, polise direk olarak küfreden, polis arabalarını yakan, devletin resmi kurumlarına zarar veren, vatandaşın dükkânının camını çerçevesini indiren insanlar eğer affedilecekse hatta üstüne üstelik birde Türkiye’nin çiçek çocukları diye gösterilecekse işte o zaman o ülkede hukuk yoktur, korku imparatorluğu vardır.

O ülkede her sokağa çıkan bir avuç insan istediğini yapar, devleti korkutup, sonrada elini kolunu sallayarak hayatına devam eder demektir.

Kimse kusura bakmasın burası TÜRKİYE Ortadoğu’yla karıştırmayın.

Yazının Yayını: http://www.mehmeteminztrk.com/eylemciler-cicek-cocuk-genc-fikir-dogru-insan-polisler-ocu/

 
Toplam blog
: 352
: 3094
Kayıt tarihi
: 02.08.08
 
 

1989’da Aksaray’ın Eskil ilçesinde doğdu. İlköğretimini 2004 yılında Eskil Cumhuriyet İlköğretimi..