Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Haziran '13

 
Kategori
Siyaset
 

Eylemcilere soruyorum (?)

Eylemcilere soruyorum (?)
 

27 Mayıs günü gerçekten ağaçları korumak için toplanan gruba polisin gereksiz sert müdahalesi sonucu olayın geldiği nokta gerçekten üzücü. Fakat olayların buraya gelmesindeki şüphesiz en büyük etken polisin sert müdahalesi değil sosyal medya üzerinden yayılan yalan yanlış bilgi bombardımanıdır.

Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi partisel örgütlerinden ümidi kesen sol kanat sağ görüşün Türkiye’de güçlenmeye devam etmesini engelleme adına bu yollara başvuruyor. Amaç ise bir sonraki nesli sol görüşe bağlamak. Bunda izlenen yol ise TC Eyleminde olduğu gibi Gezi Parkı Eyleminde olduğu gibi anlık düşünceye sahip, ideoloji sahibi olmayan, önüne servis edilen bilgilerin kaynağına bakmayıp doğruluğunu araştırmadan akan suyun arkasına takılan gençliği asılsız bilgilerle yönlendirmek.

Şimdi geldiğimiz süreçte sokaklarda çok az bir grup hariç sadece solcular kaldı. Bahçeli zaten yaşanan süreçte gayet olgun davranarak oyuna alet olmadı. Diğer sağ partilerle bu oyuna alet olacak kadar akılsız değil.

Ben buradan eylemi organize edenlere ve eyleme katılanlara birkaç soru sormak istiyorum;

Daha dün Arap Baharı’nın emperyalistlerin oyunu olduğunu, Büyük Orta Doğu Projesi’nin bir parçası olduğunu iddia edenler bugün neden bir Türk Baharı yaratma çabasındalar? Yoksa onlarda mı sözde karşı oldukları emperyalizme hizmet etmek istiyorlar?

Gezi Parkı Eyleminin yoğunlaştığı o günün ardından eve dönen kardeşlerimiz İstanbul’da polis köpeğe biber gazı sıktı diye sunulan fotoğrafın İtalya’dan alındığını, köprüyü doldurduk denilen fotoğrafın Avrasya Maratonunda çekildiğini, yine yabancı bir ülkede ölmüş bir insanı İstanbul’da panzerle ezilmiş olarak gösterildiğini görünce ne hissetti?

Acaba o an bazı marjinal gruplar tarafından kullanıldığını anlamak bu genç kardeşlerimizin zoruna gitmedi mi?

Birilerinin oyununa, siyasetine ve kötü emellerine hizmet ettiğini görmek bu kardeşlerimizi hiç mi üzmedi?

Sokaklara dökülen Milliyetçi ve Müslüman vatandaşlarımız İstanbul’da Bezm-i Âlem Valide Sultan Cami’nde içki içilmesi, Ankara’da bayrak yakılması ve polise taşla sopayla saldırılması hakkında ne düşünüyor?

Yazının Yayını: http://www.mehmeteminztrk.com/eylemcilere-soruyorum/

 
Toplam blog
: 352
: 3094
Kayıt tarihi
: 02.08.08
 
 

1989’da Aksaray’ın Eskil ilçesinde doğdu. İlköğretimini 2004 yılında Eskil Cumhuriyet İlköğretimi..