Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '16

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Eylül ayına girerken saçlarınızın bakımını ihmal etmeyin

Eylül ayına girerken saçlarınızın bakımını ihmal etmeyin
 

Kar, kış, soğuk derken koskoca bir yılı daha geride bıraktık. Özlemiyle yanıp tutuştuğumuz Yaz’a doyamadan gözlerimizi Eylül’e açtık. Cilt bakımı, Cildimizin yapısı derken, saçlarımıza hiç uzanamadık. Halbuki, geçen mevsimler gibi, saçlarımızla da ne çok uğraştık. Bu yüzden güzelliğimizin en sihirli unsurlarından biri olan saçlarımıza, gereken özeni vermeye geldi sıra. İşte bu yazımızda, baş tacımız saçlarımızı, biraz daha yakından tanıyıp, önümüzdeki malum kışa hazırlayacağız sağlıkla.

Ama önce ikna etmeliyim sizi bu küçük yolculuğa. Neden ihtiyacı var saçlarımızın bize, bizim de onlara.

Saçlarım güzelse ben de güzelim

Güzellik ölçülerinin önde gelen unsurlarından biri saçtır. Saçlarımız beden dilimizin ve kendimizi ifade edişimizin de sembolüdürler.  Ruh halimizin aynaya düşmüş görselidirler. Dilsizdirler ama modumuzu ifşa etmeyi çok iyi bilirler. Üstelik tek bize değildir bu görsel şölen, tanıyan tanımayan şahit olur günün bizim için nasıl geçtiğine, saçlarımız ile fark etmeden verdiğimiz mesaj vesilesiyle.

Makyaj bir kamuflaj ise, bilin isterim, saçlarda ihtiyaç duyuyorlar, kendinizi gizleyebilmeniz için uzatılacak yardım eline. Hem fark etmeden iyileştirebilecekler sizi, aynadaki kendinizi beyendiğinizde. O yüzden diyorum ya, ihtiyacımız var bizim onlara, onların da bizim alakamıza. Hayat müşterek ise, saçlarımızda alabilmeni payını bu paylaşımdan. Çünkü ne olursa olsun, güzel görmek güzel düşündürür ve güzel düşünce güzel hissettirecektir kendimizi bize. Yani kısaca şunu özetleyebilirim ki, yapılan hiçbir bakım boşuna değildir. Hem kendimize, hem ruhumuza verilecek en değerli hediyedir.

Hem fikir olduğumuza inanıyorum ve ekliyorum;

Güzel bir saç emek ister

İster, çünkü saçlarımızın da en az taşıdığımız ruhlarımız kadar maruz kaldığı dış etkenler vardır. Yağmur vardır, kar vardır, derken birden güneş vardır, tuzlu suya mahrum kalmak vardır, tüm bu mevsimsel geçişlerde yapılan hatalar, eksiklikler vardır, e tabi birde bitmek tükenmek bilmeyen fönler, boyalar vardır. Yani onlarında kolay bir hayatı olmuyor inanın,  birde unutmamak lazım; büyüme, dinlenme, dökülme, reenkarnasyonları vardır kısaca onların da bizler gibi bir düzeni vardır. Bu yüzden de biraz emeğe, ilgi ve alakaya ihtiyaç vardır.

Pes ettiğinizi duyar gibiyim öyleyse hazırız o malum soruya;

Saçlarım Nasıl sağlıkla ışıldar ?

Bir kere, aylardan Eylül, hazırlıklı olun saç dökülmelerine, çünkü araştırmalara göre,en çok Eylül ve Ekim ayında dökülüyor saçlarımız. Bunun nedeni ise, saçlarımızın Temmuz ayında Telojen yani dinlenme sürecine girmesi. Sonbaharın göz kırpışıyla, eski saç tellerimize veda edeceğiz ve böylelikle yeni saç yapımına başlayacak sayın dermal papilla. Ancak bu geçiş döneminde saçımız ihtiyacı olan Çinko, vitamin ve bazı amino asitlerin eksikliğini yaşıyor. O yüzden Eylül merhaba dediğinde, hatırlayın sizde, vitamin mineral desteği gerekecektir dökülme, daha minimal seyretsin diye.

Sonra, yeni saçlarınız uzamaya başladığında, anımsayın;

Güzel bir Eylül sağlıklı saçlarla başlar o zaman yapılacaklar ;

Yaz tatilimizin ve deniz sefamızın bittiğini göz önünde bulundurarak önce tamir zamanı diyorum ve sizi bakıma davet ediyorum.  

İvedilikle, saçlarınızın kırıklarından kurtulun, giden gitmiştir kalan sağlar bizimdir.

Sonrasında kaybedilen nem yerine konmalı. Çünkü Saçımız nemini kaybettiği zaman daha kırılgan, cansız ve donuk olacaktır, bu da doğrusal olarak görüntümüze, o da psikolojimize yansıyacaktır. Bu yüzden önerim, haftada bir defa derin nemlendirme uygulayın.

Mesela, B ve E vitaminlerinden zengin, nemlendirici özelliği olan bir şampuan kullanın ve saçlara şampuan sonrası krem uygulayın. Böylelikle saçlarınıza nem kazandırabilir ve saçınızı yenileyebilirsiniz.

Nemlendiriciyi seçerken  protein, zeytinyağı ve diğer nemlendirici özeliği olan maddeleri içeren derin nemlendiricileri tercih edin. B vitamininin saç sağlığındaki önemini kulağınıza küpe edinin. Biotin ve D-panthenol yararlı olacaktır deneyim edin. Bilin ki, derin nemlendiriciler saç köklerine nüfuz edebilecek güçtedirler ve nem düzeyine olumlu katkı sağlayabilirler. 

Bir de, banyo sonrası ıslak saça uygulanacak silikon tarzında onarıcılar da saç gövdesinin bütünlüğünü destekler, parlak bir görünüm sağlayarak kırılmayı azaltırlar.

Ama her şeyden önemlisi sağlıklı yaşamak ve sağlıklı beslenmek gerekiyor en büyük özeni bu noktada gösterin.

Karbonhidrat ağırlıklı beslenmeden kaçının. Protein ağırlıklı besinler tüketmek saçlarınızın daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır.

Demir eksikliği tüm vücudumuzda olduğu gibi saçlarımızı da sağlıksız yapacaktır. Bu eksikliği giderin.

Ve en önemlisi, çağımızın hastalığı stresten uzak durmayı deneyin. 

 

Bilinçlice Güzelleşin …

Dr.Ecz.Neslihan Şahin

Kozmetolog

 

 

 
Toplam blog
: 15
: 82
Kayıt tarihi
: 30.12.15
 
 

Semmelweis üniversitesi Eczacılık Fakültesinden Dr.Eczacı ünvanıyla mezun olduktan sonra İtalya'd..