Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '12

 
Kategori
Güncel
 

Eyvah!.. ABD Nükleer silahlardan vazgeçiyor…

Eyvah!.. ABD Nükleer silahlardan vazgeçiyor…
 

İran nükleer teknolojide ulaştığı noktayı dünyaya açıkladığı gün ABD nükleer silahlardan vaz geçme kararı aldığını açıkladı. Nükleer teknoloji birçok olumsuz yanları yanında çok da olumlu yanları olan bir teknoloji idi ve dünyada birçok devletin bu teknolojiyi az veya çok uygulama durumuna gelmesi bir anlamda dengenin sağlanmasına yardımcı oluyor ve haramilerin iştahlarını ertelemelerine yol açıyordu. Bu alanda ülkeler varını yoğunu ortaya koyup ilerlemeye çalışırken ABD vazgeçiyor.  Neden?

Biraz, hatta çokça geriye gidip inceleyelim. Efsaneler her ne kadar abartılmış olursa olsun sonuçta içinde gerçekleri barındırır.  MU ve Atlantis medeniyetlerine bir göz atalım. “Mu” medeniyeti döneminde insanlar negatif denen şeyi tanımıyordu. Yakın bir gezegende ve karşılığı olarak dünyada konuşlandırılmış kristaller sayesinde atmosfer dışında oluşturulan bir manyetik alan sayesinde devamlı 27 derece olan bir sıcaklık, yağmur, kar, rüzgâr fırtına gibi doğa olaylarının kontrol edilebildiği adeta bir cennet yaşanıyordu.

Negatifin dayanılmaz çekiciliğini fark eden bir kısım daha sonra Atlantis medeniyetini kuracak ve en önce kendi ataları MU’ları yok edecekti. Teknolojide birer deha olan Atlantisliler, bencillik ve hırslarında sınır tanımayacak ve dünyaya efendi olacaklardı. İşte efsanelerde geçen başı insan gövdesi at veya katır tipi yaratıklar hep onların kendilerine hizmet için genlerle oynayıp yaptıkları oyuncaklardı. Dünyadaki yaptıkları ile yetinmeyip mevcut iklim dengesi ile oynamaya kalktıklarında her şeyi berbat edip kendileri de tarih sahnesinden silinecek, ülkeleri yok olacak ve doğaya binlerce yılda onaramayacağı hasar bırakacaklardı. En kötüsü de kendinden sonra geleceklere yaşam şartları oldukça zor bir dünya bıraktıklarıydı.

Hızla ilerleyen teknoloji ABD lileri Atlantis ten örnek almamış bir yola sürüklüyor. Olaylara benimle benzer pencereden bakanların uzun zamandır gelmesin diye dua ettikleri haber sonunda geldi. “ABD nükleer silahlardan vazgeçiyor”   Evet, yerine çok daha güçlü ve acımasızını koyunca vaz geçeceği belliydi.

H.A.A.R.P. projesinden bahsediyoruz. Yaptıkları onca deneyden sonra demek ki istenilen düzeye geldi. Nedir bu HAARP?

Kısa adı HAARP High Frequency Active Auroral Research Program (Yüksek Frekanslı Aktif Auroral Araştırma Programı) olan ve ABD tarafından İyonosfer'in özelliklerini ve davranışlarını araştırmak üzere Alaska'da sürdürülen çalışmadır. İlk kez Sırp asıllı Amerikalı bilim adamı Nikola Tesla tarafından ortaya atılmış bir fikirdir.

HAARP, HF(Yüksek frekans)?da yüksek enerji çıkışları ile iyonosferin ısıtılması ve burada bir takım değişimler yapılarak etkilerinin incelenmesi için başlatılmış bir projedir. Kullanılan frekans aralığı 2.8-10MHz arasıdır, çıkış gücü ise resmi kaynaklarda 3.6 Gigawatt olarak belirtilmesine karşılık 10 Gigawatt?a çıkarılabileceği açıklanmaktadır. Bu enerji dünyadaki en büyük radyo vericisi unvanını kazandırmaktadır. Merkezin 1 saat boyunca çalıştırılması durumunda Hiroşima atılan atom bombası kadar enerji ortaya çıkaracağı hesaplanmıştır. Fakat bu merkezin yılda 4-5 kere ve sürekli olmayıp vuruş modunda (seri ve güçlü atışlar üretme) ile çalışacağı bildirilmektedir.(Bahse konu enerjinin aslında ne kadar tehlikeli boyutlara ulaşabileceğini göstermek için bu örnek verilmiştir) 

HAARP, çok ilginç bir yerde konuşlanmıştır, Alaska Gakona. Gakonada askeri üstün yakınlarında ve kimsenin girmediği özel bir alanda tesis kurulmuştur. Niçin burası seçilmiştir? İki temel amacı vardır. Birincisi Alaska dünyadaki elektromanyetik kuşakların özel bir kesişim bölgesinde bulunmaktadır. Dünyanın elektromanyetik alanlarına müdahale edebilmek için en iyi yerdir. İkincisi ise insanlardan uzak, korunması kolay ve gözlerden mümkün olduğunca uzak bir yer olmasıdır. Akona dünyanın elektromanyetik alan çizgilerinin kesiştiği bir yerdedir.

Bu alan aynı zamanda auroral dediğimiz ışımaların en yoğun yaşandığı bölgedir. Dünya manyetik alan çizgileri üzerinde yapılacak en küçük değişimlerin bile büyük etkilere yol açabileceği söylenmektedir

HAARP?ın resmi kaynaklardaki amaçları:

1-Atmosferdeki termonükleer araçları kontrol edecek elektromanyetik vuruşları gerçekleştirmek.

2-Denizaltılar ile haberleşmeyi kolaylaştırmak. Bu haberleşme ELF(Extremely Low Frequency) ve VLF(Very Low Frequency) dediğimiz 30Hz-30KHz civarında çalışmaktadır. ELF nin yan etkileri bilindiğinden mevcut ELF vericileri ile HAARP vericileri değiştirilmek istenmektedir.

3-Radar sistemlerini geliştirmek.

4-Çok geniş bir alanda ABD ordusunun haberleşmesini sağlamak.

5-Cray ve EMass süper bilgisayarlarının yardımı ile yer altının tomografik haritasını çıkarabilmek.

6-Petrol, doğalgaz ve mineral yataklarını tespit etmek.

7-Cruise füzesine benzer alçak irtifadan uçan füze ve hava araçlarını havada imha etmek.

HAARP karşıtı birçok görüş yayınlanmış ve bu görüşler inanılmaz baskılara uğramış, net deki sayfalar kapatılmıştır

Şimdi HAARP karşıtı açıklamalara bakalım ve teorileri destekleyen olayları inceleyelim.

1-İklimleri değiştirebilir.

2-Kutupları eritebilir veya yerinden oynatabilir.

3-Ozon tabakası ile oynayabilir.

4-Deprem yaratabilir.

5-Okyanus dalgalarını kontrol edebilir.

6-Dünyanın enerji kuşakları ile oynayarak insan biyolojisini ve beynini etkileyebilir.

7-Radyasyon yaymadan termonükleer patlama oluşturabilir.

Yukarıda yazanları tekrar okuyup son 10 yılda yaşanan olayları göz önünüze getirmenizi istiyorum. Aklınıza gelen örneklerin sadece basit doğa olayları veya küresel ısınmayla açıklanamayacağını bir kez düşünün. Dünyamız yaşadığı sıkıntıları sadece doğal nedenlerle mi yaşıyor, yoksa insan parmağı işin içinde mi? 

Şimdi medyadaki ABD’nin nükleer silahlardan neden vazgeçmeye karar verdiğine bir de bu pencereden bakalım.

Kaynak; Mutlu Payaslıoğlu

İzmir 2012

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..