Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '12

 
Kategori
Siyaset
 

Eyvah, ateist olarak mı yaşadım ben?

Başbakanının dünkü  "elbette dindar nesil yetiştireceğiz" açıklaması  bir cemaatın veya bir dergahın açıklamasına benziyorsa talihsiz bir açıklama olarak değerlendirmekte yarar var.

Bugün bir meyhaneye gidip, "sen müslüman değil misin" diye içki içen insana sorarsanız içki şişesini kafanızda parçalanmış bulursunuz.

Bugün bir geneleve gitseniz  "sen  ............ musun " diye bir soru sorarsanız  "senin........"der.

Kısacası hiç bir insan dinsizliği kabul etmez. Kabullendiği dinin gereklerini yerime getirmiyor olabilir. Bunun sebep ve sonuçlarını dini bilenden daha iyi  anlayabilir. Sakınmakla  yasaklar içine düşmenin karşılığının derecelerini de bilir.

Ancak ataizmi; yaratıcının - bizim için Allah'ın -  inkar edilmesi olduğuna göre parmak sayını geçmeyecek şekilde de olsa  -ki kaideyi bozmaz - kimse kabul etmez.

Sırf muhalefeti ters köşeye yatırmak için böyle bir açıklama yapılmış ise bu daha vahim bir açıklama. Biz derken AKP kastedildiğine göre AKP öncesi iktidarlara söz söyleme hakkı düşmüşse  buna en ilkeli cevabı Sayın Bahçeliden beklemek hakkımız diye düşünüyorum.

Dindar bir nesil hikayesi, eğitimin ele geçirilmesinden ve Atatürk ilkelerinin eğitim alanında törpülenmesinin hemen arkasından bilinçli olarak yapılması bizi AKP iktidarının nereye doğru götürmek istediğini ortaya koymuyor mu?

Özellikle dinler diyaloğu hikayelerinden sonra Batı. "siz zaten iyice bize benzediniz" yorumunu mu yapmış ki dindar bir İslam gençliği yetiştirme gündeme gelebidi. Yani batının karşına laik, demokratik, hukuka inanmış bir Türkiye olarak oturmakla ne kaybedeceğimiz zannediliyor.

Türk Milleti müslüman bir millettir. Müslümanlığı anlayan ve anlatabilen bir millettir. Müslümanlığı yaşayan ve yaşatan bir millettir.

Din düşmanı rejimlerde bile inançlar yok edilemişken nasıl olduda Atatürk Türkiyesi'nde ataist bir gençlik yetiştirildi? Doğrusu kırk yılımı araştırdım maalesef  bir şey bulamadım.

Bu saatten sonra  ileri demokrasinin doğurduğu ileri bir din mi satın alacağız, bunun açıklanması lazım.

Bu millet neye inanması gerektiğini zaten biliyor.

 
Toplam blog
: 202
: 306
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

BİR DUAMIZ BİR DUYANIMIZ OLSUN YETER ..