Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ocak '12

 
Kategori
Güncel
 

Eyvah, basına yeni düzenleme geliyor!..

Milliyet’in haberine göre; Adalet Bakanı Sadullah Ergin, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın soru önergesine verdiği yanıtta; ‘ifade hürriyeti ve basın özgürlüğünün daha da güçlendirilmesi amacıyla hazırlandığını’ iddia ettiği, geçen dönem kadük kalan ve basına yönelik düzenlemelerin yer aldığı tasarının, getirilen öneriler, yapılan eleştiriler ve bazı Avrupa ülkelerine yapılan çalışma ziyaretleri sonuçları, AİHM kararları çerçevesinde değerlendirilerek kanunlaştırılmasının amaçlandığını belirtti.

Ağbaba’nın ‘basın özgürlüğü ve özel hayatın gizliliği’ gibi konularda yaşanan sorunlarla ilgili verdiği soru önergesini yanıtlayan Bakan Ergin; geçen yasama yılında hazırlanan, ancak gelen eleştiriler sonrası rafa kaldırılarak kadük kalan ifade hürriyeti ve basın özgürlüğü ile ilgili hükümleri değiştiren tasarının yeniden gündeme alınacağını söylediği belirtildi…

Eyvah ki, ne eyvah!.. Biz bu ‘yeni düzenlemeleri’ iyi biliriz… Tıpkı Amerika’nın gözüne kestirdiği ülkeleri işgal ederken söylediği; “Demokrasi Getireceğiz!” balonu gibi, bunların getireceği yeni özgürlükler ve basın serbestisinin ardından da, bakalım kaç arkadaşımız daha tutuklanacak? Şimdilik “99”olan bu sayı, o ‘demokratların’ getireceği  “Yeni Haklar ve Özgürlükler (!)” sayesinde, herhalde tutuklu sayımız en kısa sürede  “999”a çıkacaktır, göreceksiniz!..

12 Eylül Referandumu’nda “Yetmez Ama, EVET” diyen arkadaşların durumunu şimdi gerçekten merak ediyorum? Bu ucu – sonu belirsiz tutuklamalar, “terör örgütü kurma ve darbe yapma” suçlamalarının sonu nereye varacak acaba, bilen var mı?

Biraz daha gayret ederlerse, dışarıda gazeteci, yazar, emekli ve muvazzaf general kalmayacak! Daha basılmamış bir kitabın yazarı, daha yapılmamış bir darbenin suçlananları, sabahın köründe alınıp götürüldü. Bir Genelkurmay Başkanı ile üç kuvvet komutanı istifa etti, yetmedi… Tarihimizde ilk defa bir emekli Genelkurmay Başkanı tutuklandı, yetmedi…

Ne diyordu tutuklu Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ; “Yahu ben darbe yapacak olsa idim, görevdeyken emrimde 700 bin silâhlı askerim varken yapardım. Yapmadığım bir darbeden, daha işlemediğim bir suçtan yargılanıyorum! Bunun takdirini de yüce Türk milletine bırakıyorum” diyordu.

Haksız mıydı? Bu nasıl bir hukuk anlayışıdır ki; suçlarının ne olduğunu dahi bilmeden ve yargılanamadan, peşinen “SUÇLU” ilân edilip, yıllardır hapiste tutuluyorlar! Özgür düşünce ve demokrasi bunun neresinde Allahaşkına!?

Diyelim ki, adam üç yıl yattıktan sonra suçsuz olduğu belgelerle kanıtlandı ve serbest bırakıldı. Bu içeride geçen korkunç ve sağlıklarını bozan yılların hesabını kim ve nasıl verecek acaba?

Bakın şu olanlara: Atanmamış öğretmenlerin sembolü olan ve 7 ay önce vefat eden öğretmene hapis cezası verip, Mersin’deki evine tutuklamaya gidiliyor… Kaynanasından kira almayan ev sahibine ceza kesiliyor… Torba Yasa ile kaldırılmış olan iki defteri tutmayanlar için, yeni malî cezalar getiriliyor… İzmir’in sembol Belediye Başkanı’na, 180 yıl hapisle dava açılıyor… Bir kulüp Başkanı için 220 yıl ceza isteniyor! Zati bir insanın ömrü kaç yıldır ki!? Kendi elleriyle atadıkları ve daha yapılmamış bir darbenin sanığı Orgeneral için, ‘ağırlaştırılmış müebbet hapis’ talep ediliyor… Pişman olmadıklarını söyledikleri halde, Habur’dan giren teröristler, taşıma ( mobil) mahkeme ile affediliyor…

Şimdi yağlı takkelerinizi önünüze koyunuz ve düşününüz: Bu ülkede hukuk, demokrasi ve özgürlük var mı, yok mu? Biz gazeteciler, bu iktidarın yeniden düzenleyeceği “Basın Yasası”ndan endişe duymakta haklı mıyız, değil miyiz!?    

09 Ocak 2012/ Sakin KOŞAR…  

 
Toplam blog
: 191
: 753
Kayıt tarihi
: 09.08.08
 
 

16/07/1951 Bozüyük / Yatağan / Muğla doğumlu, 1970 Isparta - Gönen mezunu, 1986 Anadolu Üniversit..