Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '17

 
Kategori
TV Programları
 

Eyvah! Kısmetse Olur Dizi Oluyor!

Eyvah! Kısmetse Olur Dizi Oluyor!
 

Televizyon ekranları içerisinde yayınlanan programlar arasında 2 tür formatın başta geldiğini görüyoruz. Bunların bir tanesi bir hayli süredir Müge Anlı sponsorluğunda izlediğimiz ve daha diğer kanallara da sıçrayan kayıp bulma formatı. Bu formatta kaybolanlar, kaçırılanlar, öldürülenler, yaralananlar ekranda günlerce tartışılıyor. Yanlış bilmiyorsam 8 sezondur ekranda bu işi yapan Müge Anlı'nın ardından TV8, Beyaz TV, Fox gibi kanallarda da bu türden programlar başladı ve hala devam ediyor. 

Bir diğer format ise gına geldiğinden elimin yazmaya dahi gitmediği ''izdivaç'' formatı. Esra Erol önderliğinde başlayan bu format sayesinde evlenmeye niyeti olmayanların dahi ekranlarda boy gösterdiğini, abuk sabuk program ve cast olduğu belli olan kişilerle sanal bir gündem yaratıldığını görmekten hepimize tiksinti geldi. Bu yüzden kısa sürede şikayet üstüne şikayet gelince devlet olaya el koymuştu ve yeni KHK ile bu tür programlara ''akıllı olun'' mesajı verilmişti. Gerçi ilk önce bu KHK sayesinde bu tür programların bittiğini sanmıştık ama kısmet olmadı işte. Kısmet demişken program isminin içerisinde kısmet geçmesine rağmen kısmet kapatmaya yönelik olan olaylar sergilenmesi ile sosyal medyanın diline düşen Kısmetse Olur'un bu KHK'dan en çok etkilenen iş olduğunu biliyoruz.

Cast oldukları, maaş aldıkları, reklam üstüne reklam teklifinin geldiği yarışmacılarının yanı sıra bir anda zayıflaması ile sağa sola konu olan sunucusu ile dikkat çeken Kısmetse Olur isimli program KHK'nın ardından internet yayınına geçmiş ve televizyon ekranındaki serüvenine son vermişti. Bunun ardından ''oh be en azından birinden kurtulduk'' diye düşünüyorduk ki, o kara tez şekilde haber geldi.

Tüm olanlar oyundan, senaryodan ibaret değilmiş gibi davranmaları sayesinde gerçek oyuncudan daha iyi performanslar sergileyen bu programın ekibi günlük bir diziye başlıyormuş. Programın içerisindeki evde yaşayanların kadrosunu oluşturduğu dizinin yeni sezonda günlük olarak ekrana gelmesi hatta isminin de yine Kısmetse Olur dizi konulması söz konusu imiş.

Bu haberden sonra, günlük dizi furyasının son neferi olan ve 1000 küsür bölümdür affedecek insanın kalmadığı Beni Affet'i bu kadar eleştirdiğim için özür diliyorum. Çünkü bu haberden sonra Beni Affet'in 5 bölümünü arka arkaya izleyip, kimin nereden gelip nasıl olaya dahil olduğunu anlamamayı bile tercih ederim vallahi!

Bizdeki de can, bir bitmediniz vallahi billahi!

Anıl Koldaş

twitter.com/koldasanil

koldasanil@gmail.com

 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..