Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '09

 
Kategori
Siyaset
 

Eyvah!

Eyvah!
 

Çok tehlikeli ve korkunç bir sürecin başlangıcını yaşıyoruz ne yazık ki, artık her yeni gün bir önceki günden daha çok korkulur, daha çok canımızı acıtır oldu. Kan aktı!

Ülkeyi bir kaos, kargaşalık ve iç savaşın eşiğine sürmek isteyenler ne yazık ki amaçlarına ulaşmak üzereler, giderek büyüyen ve bir girdapa dönüşen sokak gösterileri giderek tüm toplumu içine çekmiş gibi görünüyor.

Barıştan söz etmenin, barışı istemenin ateşten gömlek giymekle eş değer görüldüğü bir süreçten geçiyoruz, ülkenin sorunlarını görmezden gelen, hükümet, iktidar, muhalefet ve yargı çözüm olarak parti kapatmayı, halkın iradesine yasak koymayı başlıca seçenek olarak görmüşlerdir ne yazık ki.

Ülkenin ve özellikle Kürt illerinin genelinde süren gösterilere sokakatan gösterilen silahlı, baltalı, taşlı saldırılar meşru görülüp adeta yurttaşın en temel hakkıymış gibi manipüle edilerken taş atan çocukları göz altına alıp hapishanelere yollamak hukuk ve adalet adına ancak bir ayıp olur; elbetteki sokakları savaş alanına çevirenleri hoş görmek desteklemek akıl sahibi kimsenin yapacağı bir durum değil ama suçların kişi ve toplumlara göre farklılık arz etmediğinin bilinmesi ona göre yargının müdahale etmesi gerektiğine inanmak lazım. Asayişi devletin kolluk kuvvetleri sağlayamıyorsa ve bunu sokağa devr ediyorlarsa bunun çok tehlikeli sonuçlar doğuracağını kabul etmek lazım.

İstanbul'da, Mersin'de ve Bulanık'ta karşımıza çıkan olaylar olayın ciddiyet ve vahametini kavrayabilmemiz açısından çok önemli. İstanbul Dolapdere'de kalabalığın üzerine ateş açan provakatörlerden birinin "silah çekme karşılığında para aldım" diyecek kadar pervasızlaşan bir tetikçi, bir kiralık katil ne yazık ki sokağa salınabiliyor!

Hükümetin ortaya attığı "açılım" kısır döngüsnden çıkamadığı, muhalefetin ırkçı, milliyetçi ve kafatasçı bir yaklaşımla yaklaştığı Kürt sorunu ve hatta Kürt halkının kimliğini red eden bir zihniyetle hareket eden muhalefetin bu süreçte meydana gelen olayların önde gelen sorumluları olduğunu gözden kaçırmamak lazım.

Terör suçu ile yargılanıp suçlanan "ergenekon" oluşumunun "avukatıyım" diyebilecek kadar yargıya meydan okuyan, dağa çıkarız diyecek kadar insanları provoke eden iki sorumsuz liderin akan kandan sorumlu olduğunu inkar etmek mümkün mü?

Herkesin sağduyu noktasında buluşmak gerekir, Kürtlerin inkar ve asimile politikası ne yazık ki çok kötü sonuçlara gebe gibi görünüyor, çıkan olaylar bunu gösteriyor bize.

 
Toplam blog
: 166
: 540
Kayıt tarihi
: 02.09.09
 
 

Batmanın Beşiri ilçesinde doğdum, Mersinde yaşıyorum, edebiyata ilgi duyuyorum, yerel ve ulusal d..