Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ağustos '07

 
Kategori
Güncel
 

Eyvah 12 Eylül

Eyvah 12 Eylül
 

Eylül ayının insanı hüzünlendiren... İçini titreten bir hali vardır. Günlerin iyice kısalmasının, yaprakların sararıp, solmasının da etkisi ile insan epey bunalım yaşar eylül gelince. Üstüne psikolojik romanlar yazılmış... Ne yakıştırmalara ve suçlamalara maruz kalmıştır eylül. En çok intihar bu ayda olurmuş. Sanatçılar en verimli safhalarını bu ayda yaşarlarmış. Yağmur bile barajları taşıracak kadar, bu ayda yağarmış. Neler neler, neler, hep eylül üstüne çeşitlemeler. Kimi doğru kimi yanlış, olsun bizim ve özelliklede benim hayatımda eylülün yeri bambaşkadır.

Ankara’da yaşayanlar bilirler Hasan Dede üzümü vardır. İri yarı, yuvarlak, çekirdekli ve tatlı bir üzüm çeşididir. İşte bu üzümden yapılan şaraplarda içenin dayanıklılık derecesine göre etkiler gösterir. Genciz kanımız damarda şimdiki gibi aheste akmıyor tabi. Toplandık arkadaşlar felekten bir gün çalacağız. Nerede oturalım diye düşünürken içimizden biri, gelin şurada bir pasajda bizim eniştenin bir bürosu var. O tatile gitti anahtar bende. Hem kapalı bir yerde otururuz, hemde kimseyi rahatsız etmeyiz. Tamam dedik, ama bu şarap yetmez bir galon daha alalım. Aldık ve gittik pasaja. Bekçi arkadaşı tanıyor. Durumu anlattık, çıktık büroya. Güzel bir Ankara manzarası eşliğinde yedik içtik ve sızdık. Gece bir ara acayip sesler duyuyorum ama bir mana veremiyorum. Yer gök inliyor, deprem desen değil(ayılınca anladım ki bunlar tank sesleriymiş). Bu sesin yanı sıra muntazam ayak sesleri rap, rap, rap... İyice meraklanıyorum. Ama pencereye gitmeye dermanım yok. Boş ver diyorum sabah öğreniriz. Sonbahar güneşi gözümüzün içine işliyor. Teker teker uyanıyoruz. Az sonra gece bekçisi geliyor. Siz hala buradamısınız diyor. Evet diyoruz. Televizyonu açın hele diyor telaşla. Ne oldu, ne var diyoruz. Açın televizyonu diyor. Açıyoruz. Tek kanallı, tek renkli televizyon saatler boyu hep aynı şeyi yineleyip duruyor...

Dolayı ordu yönetime el koymuştur. İkinci bir emere kadar sokağa çıkma yasağı vardır. Dışarı çıkanlar güvenlik güçlerince tutuklanacaktır. Ardından Hasan Mutlucan ve kahramanlık türküleri. Biz tam 12 Eylül Cuma gününden, pazartesiye o pasajda mahsur kalmıştık. Neyse ki yanımızda fazladan köpek öldüren şarap vardı da 12 Eylüle ayık kafa ile tanık olmamıştık.

 
Toplam blog
: 405
: 914
Kayıt tarihi
: 19.04.07
 
 

Okumayı ve kendimce yazmayı severim. Samimi eleştirilere açık biriyimdir. ..