Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '11

 
Kategori
Sinema
 

Eyvah Eyvah 2 düşündürdükleri ve Geyikli

Eyvah Eyvah 2 düşündürdükleri ve Geyikli
 

Eyvah Eyvah 2 Ekibi


Dün akşam Siyaset meydanı'nı izlerken, Geyikli Belediye Başkanı Mustafa Çiçek beyi, diğer tanıdık ve aşina dostları görmekten mutlandık. Dile kolay onbeş yıl olmuş, Geyikli'yle tanışalı. Yazlarımızın dört beş ayını burada geçirmek, bazı dostlarımızın ve yakınlarımızın buraya yerleşmiş olmalarıda ayrıca Geyikli'ye iyice bağlanmamıza ve kaynaşmamıza vesile oldu.

Geyikli'den dönüşümüz üç ay olmasına rağmen, ekran başında, Ata Demirer ve ekibi, bize oradaki yaşam sıcaklığını tekrar yaşattı. Eyvah Eyvah 2'nin ekibi kendilerini tanıtırken, hoş bir süprizle karşılaştım. Sema karekterini canlandıran, Hande Dane'yi görmek İş Bankası yıllarıma geri döndürdü. Hande'nin babası Behlül Dane ile Tahtakale Şubesinde yıllarca beraber çalışmıştık. Benim oğlumun doğumundan onbir gün sonra Hande dünyaya gelmişti. Bugün başaralı bir sanatcı olduğunu görmekten mutluluk duyduk.

Hande 'nin eğitimi; İst.Üni. Arkoloji ve Sanat Tarihi'nin yanı sıra, Müjdat Gezen Sanat Merkezi Konservatuar Tiyatro Bölümü'nü biitirmiştir.

Hande Dane ''Benim Annem Bir Melek'' dizisinde Şebboy karekterini,

''Köprü'' dizisinde ''Şahnaz'' karekterini, başarılı bir şekilde canlandırmıştır.

''Adak'', Organize İşler'', ''Dişi Kuş'' gibi bir çok dizi ve filmde rol almıştır.

Başta Ata Demirer olmak üzere, Salih Kalyon, Tarık Ünlüoğlu, Demet Akbağ gibi güçlü oyuncular, Eyvah Eyvah 2'yi sıkılmadan iç rahatlığıyla izlenebilir bir film haline getirmiş, yöreye has şivesi ve insan karakterleri ise filme ayrı bir tad ve lezzet katmıştır.

Ata Demirer'in bu tip filmlerin değişik versiyonlarını çekmesi, potansiyel izliyeci bulacağını düşünüyorum. Çünkü, insanlar artık kendilerini sıkmıyan, germiyen deşarj olabilecekleri, gülerken düşünebilecekleri filmlerden hoşlanıyorlar. ''Recep İvedik'' tarzı filmlerin çok basite kaçtığı ve izliyeciği sıktığı ve modasının geçtiğide bir vakıadır. 

 
Toplam blog
: 465
: 1550
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Çevreye saygı, insanlık görevi olarak algılanmalıdır. Bankacılık ve finans yöneticiliği  uğraşım ..