Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '17

 
Kategori
Siyaset
 

Eyy ana muhalefet!..

Eyy ana muhalefet!..
 

Tarih sever biri olarak geçmişte Topçu Kışlasını yerle bir edenlere şiddetle kınadığımın altını çizdikten sonra şunu söylemek isterim ki yakında OHAL kapsamı doğrultusunda yeniden inşaa kararı çıkartılırsa kimse şaşırmasın.

Tarihi yok etmek bana göre katliamla eş değerdedir. Dünya miraslarımızdır çünkü her biri. Kimsenin tapulu malı da olmadığı gibi dünya mirasları üzerinden hç kimse de onun üzerinden siyaset yapamaz siyaset malzemesi olarak kullanamaz!

Gezi direnişiyle gündeme gelmiş olan Topçu kışlasının yeniden yapımı kararını haftalar süren direniş sonrasında iptal edilerek bugünlere gelindi.

Gelindi gelindisine de tekrar gündeme gelmemesi için hiç bir taahhüt yok!

Hatta 15 Temmuz gecesinden iki gün sonra cumhurbaşkanı tarafından Topçu kışlası konusuna vurgu yaparak "kimse merak etmesin onu da yapacağız" açıklamasını yaptığını biliyoruz.

Tarih inşaa edilmez, tarih yaşatılır benim bildiğim..

Topçu kışlanın tarihi dokusu yıkım sırasında özel koruma altına alınarak bir yerlerde muhafaza ediliyorsa amenna. Getirelim hep birlikte Topçu kışlasını kendi yerinde aslına uygun şekilde yenidenn inşaa edelim. Ama böyle bir şey söz konusu bile değil. O kışla yerle bir edilerek yok edildi maalesef. Dolayisiyle aslına uygun inşasının asla mümkünatı yoktur!

Peki ne isteniyor?

Topçu kışlası adı altında AVM!

12 Eylül askeri darbe döneminde bile bu kadar uzun sürmeyen OHAL, 15 Temmuz gerekçe gösterilerek bir yıldır devam etmektedir.

Eyy ana muhalefet..

Ben artık iktidarı eleştirmeme kararı aldım. OHAL'den 15 Temmuz'a, referandum'dan partili cumhurbaşkanı modeline kadar, asgari ücret konusundan Suriye'de toprağa düşen fidanlarımızın sorumlusunun ana muhalefet olduğunu düşünmekteyim. Bir başka gerçek, ucu Washington'a dayanmaktadır!

Keşke OHAL ile birlikte ülkede bir Ronesans yapılabilmiş olsa!

Güzel Sanatlar devrimi yapılabilmiş olsa!..

Bir daha ne bir 15 Temmuz benzeri kara günler yaşanır, ne de toprağa düşer fidan gibi çocularımız..

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..