Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '15

 
Kategori
Siyaset
 

Eyy CHP, bir hamle de sen yapsaydın!

Eyy CHP, bir hamle de sen yapsaydın!
 

1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan “tekrar seçim” için seçimlere katılacak partiler, adaylarını merkez yoklaması ile belirleyerek Yüksek Seçim Kuruluna vermiştir.

7 Haziran 2015 tarihinde yapılan seçimlerde, CHP 45 ilde adaylarını bütün üyelerin oy kullandığı Hakim Nezaretinde Önseçim, 10 ilde adaylarını bütün üyelerin oy kullandığı Örgüt Nezaretinde Eğilim Yoklaması ile belirlemişti!

Parti kamuoyunda, önseçimlerde “delege ağaları ne derse o olur” deniliyordu! Tam tersi olmuştu! Üyeler eski-yeni ağaları silip atmıştı! Kadın-Erkek, Alevi-Sünni, Sağcı-Solcu demeden adayları bir denge içinde sıralamıştı!

28 kontenjan adayı, 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu gereği önseçim yapılan 5 ilde (İstanbul 14, Ankara 6, İzmir 6, Antalya1, Aydın1) CHP Genel Başkanı tarafından atanmıştı!    

7 Haziran 2015 seçimlerinde önseçimle milletvekili seçilenlerin, 1 Kasım 2015 seçimleri için de aday gösterilmeleri, doğru bir siyasi tercih olarak değerlendirilmektedir. Sayın Genel Başkanı ve Parti Meclisi Üyelerini kutlarız.

1 Kasım 2015 seçimleri için, önceki 28 kontenjan adayından bir kişi aday gösterilmemiştir! Müftü İhsan Özkes istifa etmiştir! İstifa etmese muhtemelen aday gösterilecekti! İsimleri herkes tarafından bilinen, kitle tabanı olmayan, parti bürokratına dönüşmüş kişilerin, 4-5 dönem milletvekili listelerine kontenjandan atanmış olmaları, eski “arkadaş grubu” davranışını çağrıştırmaktadır...

Eğilim Yoklaması yapılan il kontenjanları da dikkate alındığında, 30-35 kontenjan adayından üçte biri yani 10 kişi; DİSK, Türk-İş, TMMOB, TZOB, TESK, Türk Kamu-Sen gibi sendika, meslek örgütü ve sivil toplum kuruluşlarının mevcut yönetim kurulu üyelerinin belirleyeceği kişiler arasından atanamaz mıydı? Edebiyat-Kültür-Sanat çevrelerinden kamuoyunca bilinen kişiler arasından atanamaz mıydı?

CHP Genel Başkanı AKP listelerini değerlendirirken, “eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı” demez mi? CHP 7 Haziran da seçilen 3 milletvekilini listeye almamıştır! AKP 7 Haziran da seçilen 54 milletvekilini listeye almamıştır! 3 dönem kuralına takılan 100 küsur kişiden sadece 24 kişiyi listelere dahil etmiştir!

Eyy CHP, bir hamle de sen yapsaydın! AKP’nin yaptığının beşte birini de sen yapsaydın! Yeni CHP’de değişen hiç bir şey yok! Her şey eskisi gibi! Tevrat’ta Hazreti Süleyman’ın söylediği gibi. “Güneşin altında yeni bir şey yok.”

 
Toplam blog
: 108
: 900
Kayıt tarihi
: 18.08.07
 
 

Orhan UZEL Seyitgazi / Eskişehir 1951-Mimar (ADMMA)-CHP ve Mimarlarodası Üyesi-Çankaya / Ankara ..