Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '16

 
Kategori
Güncel
 

Eyyy Ahaliiii!!!

Eyyy Ahaliiii!!!
 

Duydunuz mu? 

Kadınlar Günü(y)müş bugün!

Hadi; Abilerim, amcalarım eliniz boş gitmeyin bugün evlerinize. Bir çiçek alın karılarınıza (eşlerinize, hanımlarınıza) ya da beğendiği, sonra alırsın dediğin o ayakkabıyı, tek taş mek taş, yap bişeyler işte neyle kandırabiliyosan artık...Bi kutla, sarıl, canımlı cicimli bi şeyler söyle, odunluğun alemi yok bugün, Bugün 8 Mart! Okeyyy...

Metrolarda, otobüs duraklarında vs. önden buyur edin, banka kuyruklarında sıranızı verin bekletmeyin. Kibarlığınız üzerinizde olsun bugün!

Heyy sen tecavüzcü kardeş (nasıl hitap edeyim bilemedim) bir günlüğüne sabrediver, tutuver şeyini! (vicdanını be adam vicdanını! )

Sen dehşet saçan, cinnet getiren eski koca;  Kadın ayrılmış gitmiş senden, ne istiyorsun, bugün olmaz kardeşim bugün olmaz! Başka gün getir cinnetini, dehşetini başka bir güne sakla, bugün Kadınlar Günü!

Karısı boşanmak isteyen filan beyefendi;  Ahhhh kabahat etmiş, ama bugün öldürme sen karını Allah' ın günü torbaya mı girdi, bugün onun dokunulmazlığı var!  Duymadın mı abicim bugün Kadınlar Günü! 

Sen 60 lık 70' lik Bey amca, (dede mi deseydim)  on beşlik küçük bir kızı kadın yapıcakmışsın kendine, başlığı da peşin ödemişsin! Bugün kıyma ona (nikahı) hem suç kapsamına giriyor senin yaptığın... Bugün olmaz! Bugün bir rezalet istemiyoruz hadi!

Siz çarşıda pazarda (nerde olursa işte) şu kadınları bakışlarınızla dahi rahatsız eden tacizciler elinize kolunuza dilinize, belinize, beyninize! sahip çıkın bugün! Oğlum bak git bugün 8 Mart Kadınlar Günü!

Siz Sayın Böyüklerim; şu kadını yerden yere vuran söylemlerinizden bir günlüğüne vazgeçin, bugün bari güzel bir şeyler deyiverin biz Kadınlara! Olma mı?

Ayşe, Fatma, Hayriye! Kııızzz bugün sizin için mağazalarda, sinema biletlerinde % bilmem kaç indirim yapmışlar. Çay partileri, matineler falan gırla! Yıkılıyo! Hadi bugün doyasıya gülün eğlenin, akşam eve gidince kocalarınız niye yemek yapmadın ulan!  Diye dövmeyecek söz!

Kısa kesiyorum bugün okunacak yazı çok malum, günün anlam ve önemine binaen bende bir şeyler karalayayım dedim, Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, artık Sevgililer Günü gibi parasal bir faaliyete dönüştürülen tamamen saçmalanan birgün İşin b..kunu çıkarmak denir ona, bana göre öyle!

Benim 8 Mart' ı kutlamaya halim yok! İçimde bir burukluk bir acı, ülkemde halâ şiddetin bin bir türlüsü, hani diyeceksin inadına kutla, sinme sindirmesinler seni, haykır haklarını, çoşkuyla kutla herşeye rağmen! Ki bilen blir ne keçi inatlı olduğumu...Olmuyor ki burnumda kan, yanık kokusu, ağzımda kekremsi tad, mor bakmış gözler, ve hatta utanmazca böyle giyinmesen öyle yapmaz diyecek kadar sapık terbiyesizlik! Şiddete maruz kalan travmatik çocuklar! Üstelik herkes sırmalı kap suçlu yok! O zaman..Yok, yookkk ben kutlamayacağım, İNSAN olmalı ilk adım önce baştan sona!

Kutlu olsun efendim KUTLU OLSUN!

 

 
Toplam blog
: 42
: 1010
Kayıt tarihi
: 04.03.15
 
 

Kimi susar, kimi çok konuşur, kimileri de yazar... Yazan olmayı, sevincimi, öfkemi, kavgamı, üzün..