Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Temmuz '10

 
Kategori
Siyaset
 

Ezberbozan Kemal

Ezberbozan Kemal
 

Ak Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile selefi Deniz Baykal arasında ilginç bir karşılaştırma yaparak “Sayın Baykal netti, Sayın Kılıçdaroğlu net biri değil. Sayın Baykal yönetiyordu, Sayın Kılıçdaroğlu yönetiliyor. Sayın Baykal bir duruş koyduğunda geri adım atmıyordu, eğri veya doğru söylediğinin arkasında dururdu. Sayın Kılıçdaroğlu’nun arkasında durduğu bir söz hatırlamıyorum” diye konuştu”

Milliyetin haberi böyle başlıyor. AKP lilerin, bilmedikleri çok şey var. Recep bey, Kasımpaşalı gibi konuşmuştu gelirken. Ülkenin çoğunluğunu oluşturan, yoksul kesim, kendilerini koruyacak, birini buldukları umudu ile, sandığa gittiler ve Recep beye oy verdiler. Sonunda ne oldu. Bir dayak da Kasımpaşalı Recep den yediler. Deniz Baykal ı ezberlemişlerdi. Kılıçdaroğlu, ezberlerini bozdu. Kılıçdaroğlu, vatandaş gibi konuşuyor. Kahvedeki, sokaktaki, fabrikadaki, madendeki, okuldaki, mutfaktaki, hasta yatağındaki, ölüm döşeğindeki vatandaş gibi. Kılıçdaroğlunu eleştirmek, işte, bunun için zor. Kılıçdaroğlu, sözlerin arkasında durmuyor, vatandaşın arkasında duruyor. İnsanlar, bu kez, kendilerine benzeyen birini buldular. Ona güveniyorlar. Onun kabadayı olmadığını da biliyorlar. Halk, bu yüzden CHP ye dönüyor. Bekir Bozdağ diyor ki: “Sayın Baykal netti. Kılıçdaroğlu, net değil” Belki net değil, ama, şeffaf. AKP biliyor ki, bu kez, vatandaş, vatandaştan yana. Vatandaş, vatandaşa oy verecek. Bekir Bozdağ, diyor ki: “Sayın Baykal yönetiyordu, Sayın Kılıçdaroğlu yönetiliyor. Doğrudur, bu kez yöneten halk olacak. Halk ne derse o, olacak. Kılıçdaroğlunu da, Ülkeyi de, halk yönetecek.

Diyorlar ki: Başbakanın yeni yaptırdığı, havuzlu villasının etrafı, iki sıra, ihata duvarı ile çevriliymiş. Başbakan, vatandaş ile arasına, iki sıra duvar ördürmüş. Artık Başbakana ulaşmak zor. Duvarın birini aşsanız, birine takılırsınız. Bekir Bozdağ, Baykalı, Kılıçdaroğlunu, nasıl analiz etmiş ise, Bir de Genel başkanını analiz etsin. Ne idi, ne oldu. Hangi sözünün arkasında durdu, hangisinin arkasında durmadı. Ne kadar, net, ne kadar, net, değil. Ne kadar yönetiyor, ne kadar yönetiliyor. İlginç şeyler bulabilir. Bekir Bozdağ ve kendilerini vatandaş olarak gören, bir çok AKP li de, önümüzdeki seçimde, vatandaşa oy verecekler. Kazanan TÜRKİYE olacak.

Başbakanın hazırlatıp, meclisten geçirdiği ve referanduma götürdüğü, Anayasa değişikliğinin, HSYK İLE İLGİLİ BAZI MADDELERİNİ. Anayasa mahkemesi iptal etti. İptal kararı, yüksek yargı tarafından olumsuz karşılandı. Kararın hiç bir değişikliğe uğramadığı söyleniyor. Hükümet kanadı, azıcık homurdansa da, memnunlar. Bana göre de, Başbakanın, durmadan eleştirdiği ve muhalefetin mahkemesi olara nitelendirdiği, Anayasa Mahkemesi, Hükümete karşı, rüştünü ispat etmeye çalışmış. Referandumda, Hayır oyu çıkacaktır. Bundan eminim. Bu hayır, tüm ülkeye hayır getirecektir. Anayasa Mahkemesine de, hayırlı gelecektir. Hatta, AK Parti içinde hayırlı olacaktır.

 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..