Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Eziyet sizsiniz-Eziyetsizsiniz

Eziyet sizsiniz-Eziyetsizsiniz
 

Tuz koktu.

Su kurudu .Ateş nemlendi. Toprak dondu.

Gök düştü. Deniz susadı. Yollar yoruldu.

Geveze sustu. Akıl uçtu.

Sonsuz bilinmeyenli denklem gibi karşımda sırıtanı arz edeyim mi?

Umurumuz mu arızalandı yoksa etkilenmesi gereken yamaçlarımızda bir müşkil durum mu yaşanıyor?

Herkes kuytusuna süzülünce akşamları, nedense görmez kendine aitlerden başkasını.

Sayısız telaşa bir elin parmaklarını geçmez ahestelikte, günlere günleri kovalatırız da bir türlü yorup yakalayamaz.

Nasıl geçer ömür diye soracaklarını bile bile nasıl geçmesini istiyorsa o deli gönül işte öyle yaşar.

Size yaşanmamış bir anımı anlatmak istemem kadar imkansızdır kalbi mühürlenmişlerin doğrulara karışması.

Şimdi son dönemlerde filinta bir abimizin televizyonda yıldızının parlaması nedeniyle çok çeşitli tasarrufa gittiğimizi düşünüyorum.

Tasarruf olayı sadece verdiği aydınlıktan kaynaklanmıyor, hani yıldız ya.

Kıymeti bilinirse, değerlendirilirse,yetkililere yol göstermesi açısından da bayağı önemli bir zaman ve mali tasarruf sağlayacak işlere imza atıyor. Gerçi beyinsizsiniz yazımda daha net ifade etmiştim ama olsun bu yazımızda biraz daha farklı bir yönüyle ele alacağız, bu işlerinkazandırdıklarını, kaybettirdiklerini...

75 milyonluk ülkede akli dengesi yerinde olmayanların sayısı resmi kayıtlarda nedir bilmiyorum fakat onlara rabbimden şifa dileyerek gerçek rakamın çok çok fazla olduğunu görüyorum.

Elinde tuzlukla hıyar arayan ne kadar çok adam varmış. Akşam akşam rastın geldiği bir anda 15 dakikamı çaldırmam yetmedi, bir kez daha bana ben neredeyim dedirtti.

Abi yolu bulmuş, kanal belli yani. Akacağı yolu kendi bulan su gibi izlenme oranlarında yerini bir numara olarak tayin eden bir program.

İzleyen kişilere de -bak sizin aranızdan sizden biri diyerek sizde böylesiniz hakaretini en kibar şekilde yapabilen bir program. Ahalinin çoğu destek nutuklarıyla sosyal medyada program bulunmaz Hint kumasıkesin kesin herkese yeter nidalarıyla yeri göğü inletse de amacının seyirlikten başkaca olduğu kanısına kaptırıp gidiyorum kendimi.

İpini koparan, dişlisini sıyıran, şanzımanı dağıtan, kayışını koparan, şaftını kaydıran, perte yakın davranışlara esir olmuş,içine virüs girmiş bilgisayar edasıyla kıvıran ne kadar yaratık varsa bu programın iskeleti, dokusu, dibi, kökü vs… Arada bir de olsa bu aklı başında insanın ne işi var diyebileceği yarışmacılarda çıkıyormuş onları istisna tuttuğumu ifade etmek isterim.

Programa katılmış binler, katılmayı bekleyen on binler, ekranları karşısında izleyen milyonlar coşarken; yetkililerde şu az önce ifade ettiğim tasarruf işini gerçekleştirmek adınaçılgınsın diyeceğiniz, değişik bir fikir fantezimle genel bir çağrı yaparak, bizim yeni yapılmış stadımızda seçme yapıyoruz diyerek bunları sahanın içine toplasalar. Yapanı, oy vereni dahil kim gelmişsetek tek enseleyipkliniklere götürseyetkililer;valla rahatlar toplum. Her gün her gün anlam bulamadığımız kederler, kazalar, dengesizlikler, sinir bozucu bütün olaylar sonlanır. Trafik sorunu da, toplu taşıma araçlarında nezaketsizlikler de, uygunsuz vakalarda, kuru gürültüde alayı biter.

İnsanın dünyaya sırf eğlenmeye geldiğini savunanlar olduğu müddetçe ne gelişmekten ne duyarlılıktan ne de huzurdan bahsedemeyiz.

Ancak böyle bir ayıklanmayla “eziyet sizsiniz” dediklerimizden arınırız ve onlara-eziyetsizsiniz artık-diyebiliriz.

KÖŞE YAZISI: DENİZHAN BURHAN

www.denizhanburhan.org

facebook// denizhanburhan ile yansıma

 
Toplam blog
: 55
: 154
Kayıt tarihi
: 19.02.13
 
 

Basın Danışmanı. Medya tanıtım uzmanı ..