Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '19

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Ezmeli Kuzu Pirzola Tarifi

Herkese merhaba!
Bugün, sizlerle birlikte Antep fıstıklı kuzu pirzola yapacağız. Kuzu pirzola, misafir sofralarına çok yakışan bir lezzettir. Bu tarifte, onu Antep fıstığı, zeytin, kapari, baharatlar ve keskin aroması ile sarımsakla buluşturacağız ve ortaya gerçekten nefis bir lezzet çıkacak.
 
Ezmeli kuzu pirzolayı yapması gerçekten çok kolay ve çok kısa bir sürede hazırlanıyor. Önce, kuzu pirzolaları tavada mühürleyeceğiz. Ardından “Tapenade” olarak bilinen ve yediğinizde bağımlılık yapabilecek bir ezme ile birleştireceğiz ve fırına vereceğiz.
 
Piştiğinde; yumuşacık etin ve Antep fıstıklı, kaparili ve zeytinli ezmenin muhteşem bir kombinasyonunu göreceksiniz. Akşam yemekleri için farklı, lezzetli ve doyurucu bir tarif arıyorsanız, ezmeli kuzu pirzola tarifimi deneyebilirsiniz. Hazırsanız, malzemelere göz atarak başlayalım…
 
Malzemeler
6 kalem Kuzu Pirzola
1/2 su bardağı Antep Fıstığı
1/2 su bardağı Yeşil Zeytin
1 yemek kaşığı Kapari
2 yemek kaşığı Maydanoz
1 dal Kekik yaprakları
1 diş Sarımsak
1/2 Limonun kabuğunun rendesi
Zeytinyağı
 
Nasıl Yapılır?
Kuzu Pirzolaları kızgın ateşte mühürleyin.
Kalan malzemeleri rondodan geçirerek bir ezme elde edin.
Ezmenizi kaşık yardımıyla kuzu pirzolaların üzerine koyun. 200 derece fırında 5 dakika pişirin. Afiyet olsun !
 
 
ETEM SEVİK bu blog'u önerdi.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 34
Toplam yorum
: 0
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 44
Kayıt tarihi
: 04.06.18
 
 

İdil Yazar Lise Eğitimini Koç Lisesinde tamamladıktan sonra, Babson College'da Girişimcilik ve Pa..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster