Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '09

 
Kategori
Futbol
 

F.Bahçe haklı. Kadir Has'ın zemini arızalı

F.Bahçe haklı. Kadir Has'ın zemini arızalı
 

Fenerbahçe malum, bu yıl deplasmanların başarısız takımı. Zaten son Sivas maçlarını çıkarırsanız, genelde zaten başarılı bir sezon geçirmiyor, istikrarsız.

Pazar günkü Kayserispor maçı öncesi idari menejer Volkan Ballı’nın, sahanın "futbolcu sağlığına aykırı" olduğunu söylemesi üzerine, bazıları gibi aklımdan "muhtemel yenilgiye kılıf arama durumları" geldi ne yalan söyliyeyim. Ankara’nın halı sahasına da bir türlü alışamayıp, kimle oynasa yenile yenile gelmişlerdi. Oysa o maçların idmanlarını nedense bir türlü Samandıra yerine halı sahada yapmıyorlardı bile bile.. Bizimkiler Saraçoğlu Stadının zemininden başka bir zemini de beğenmiyorlar! Diye düşündüm. Sırf orda galip geliyorlar ya.

Kayseri’de yeni bir stad açılıyor. Kadir Has gibi has bir insanı yetiştiren bu ilimizin bu stada onun adını vermesi takdire şayan. Kayseri’ye yakışan bir stad yapıldı. Diğer tüm Anadolu kulplerimizin de artık stadlarını yenileme zamanıdır. Kayseri bu konuda öncücür. Hayırlı uğurlu olsun, böyle bir stadın açılışının bir Fenerbahçe maçı ile açılması, Fenerbahçe için de gurur vericidir ancaaaaaak.

Zeminin fotoğraflarını görünce gözlerime inanamadım ve Fenerbahçe’nin gerçekten endişesinde haklı olduğunu anladım. İnanmayan Hürriyet gazetesinin internet sitesindeki fotoğraflara bir baksın. Sanırsınız ki, Kayseri’de stadı yapmışlar da zemini unutmuşlar.

Bu nasıl bir iş anlamak mümkün değil. Okurlardan biri "çamurda oynadığınız günleri unuttunuz" yazmış. O devirler çok gerilerde kaldı. O zamanlar futbol yarı amatördü ve hazır çim teknolojinden eser yoktu. Şimdilerde bir futbolcunun maliyeti çift haneli milyon dolarlarla ifade ediliyor. Ayrıca zeminin tamamen toprak olması bile bu garip zeminden daha iyidir.

Delik deşik çimin oluşturduğu tümsek veya çukurlar, futbolcunun geçim kaynağı, ayaklarının en tehlikeli düşmanıdır. Tekme kırmaz, bu tümsek kırar ayakları. Ayrıca top kontolu yapamazsınız. Tümsek veya çukur köşelerine çarpan top, futbol oynamaya müsaade etmez, pas yapamaz, çalım atamaz, şut atamazsınız.

Aynı tehlikeli durum, Fenerbahçeli futbolcular kadar, Kayserspor’lu futbolcular için de söz konusu. Eşit şartlarda oynuyorlar diyemezsiniz. Kırılacak bir ayağın hesabını kimse veremez.

Federasyon bu itirazı dikkate alacaktır. Maç günü hakemlerin ne karar verceğini merak ediyorum. Biletlerin tamamı da satılmış. Maçın iptal edilmesi söz konusu olabilir çünkü bu sahada böyle profesyonel bir maç oynanırsa, amatör maçları hasadı yapılmış tarlalarda oynatmanın sakıncası da yoktur demektir.

Fenerbahçe ne yazık ki itirazında haklıdır. Ortada maç sonucundan daha önemli vahim bir ihmal söz konusu gibi gözüküyor.

 
Toplam blog
: 465
: 918
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

İstanbul doğumluyum.. İstanbul'un  tramvaylı döneminden bu şehirde yaşıyorum. Gençlik yıllarında ..