Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '11

 
Kategori
Futbol
 

F.Bahçe'ye hukuki çözüm

F.Bahçe'ye hukuki çözüm
 

Bir Galatasaraylı olarak F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın yaptığı şikenin F.Bahçe camiası için yeterince büyük bir utanç olduğu düşüncesindeyim. Şimdi sıra F.Bahçe'yi kurtarmaya geldi.

Emniyet Teşkilatı'nın elde ettiği deliller yavaş yavaş kamuoyuna açıklanmaya başladı. Mevcut deliller ve basında yer alan haberler gösteriyor ki F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve F.Bahçe gerçekten büyük bir ceza alacak. F.Bahçe'nin alacağı ceza büyük bir ihtimalle küme düşürülmek olacaktır. Her ne kadar Türk futbolu büyük bir marka değerini kaybedecek olsa da adalete olan inancın devamı ve bundan sonraki süreçte şike olayına meydan vermemek amacıyla adil olan karar F.Bahçe'nin küme düşürülmesidir. 

Bir Galatasaraylı olarak ben de açıkçası olaya bir Galatasaraylı gözüyle baktığımda elimize geçecek fırsatlar nedeniyle F.Bahçe'nin küme düşmesinden yana olmakla birlikte Türk futbolunun bu düşüşten büyük bir zarar göreceği düşüncesindeyim. Ayrıca F.Bahçe'nin mali durumu ne kadar güçlü gözükürse gözüksün küme düşmesi nedeniyle gerek Türkiye Futbol Federasyonu'ndan, gerek Şampiyonlar Ligi'ne katılacak olması nedeniyle UEFA'dan, gerek reklam gelirlerinden, gerekse de yayıncı kuruluştan aldıkları yayın gelirlerinden mahrum olacakları için yaklaşık olarak 150 milyon dolar civarında bir gelirden mahrum kalacaklar. Üstelik oyuncularının serbest kalması nedeniyle (tüm futbolcuları serbest kaldığı taktirde 123 milyon euro) çok büyük bir zarara uğrayacaklar. Elbette yeni bir takım kurmak için harcayacakları para da bunların dışında olacak. 

Mali durumu ne kadar iyi olursa olsun hiçbir kulüp 1 yıl içinde bu kadar büyük zararı karşılayamaz. Kaldı ki UEFA kriterlerinin devreye gireceği önümüzdeki 1-2 yıl içinde mevcut durum F.Bahçe'nin Süper Lig'de oynamasına da imkan vermeyebilir. 

Ancak ortada bir suç var ve bu suçun cezası da belli!.. Küme düşmek!.. 

Türk futbolunun asırlık ağacını yeniden canlandırmak hepimizin sorunu olmalı diye düşünüyorum. F.Bahçe'nin küme düşmesinin yeterince büyük bir ceza olduğu ortada!.. Diğer yandan bu asırlık kulübümüzün yaşayacağı olumsuz mali tabloyu ortadan kaldırmak bence şu aşamada çok daha büyük önem taşıyor. Ben bu durumun hukuka uygun bir çözümle sonuçlandırılabileceğini ve F.Bahçe'nin kaybı olacak yüz milyon Euro'dan fazla zararın telafi edilebileceği düşüncesindeyim. Peki nedir bu çözüm? 

Hatırlarsanız basketbolda Ülker, kulübün mali yük oluşturması nedeniyle basketbol şubesini kapatmış, oyuncularını Fenerbahçe'ye vermiş, uğrayacağı reklam kaybını da isim sponsorluğu ile kapatmış, üstelik de F.Bahçe taraftarının büyük sempatisini kazanmıştı. F.Bahçe Ülker hem Türkiye için hem de Euroleague için önemli bir marka durumundadır. 

İşte bu düşünceden hareketle ben F.Bahçe yönetimi yerinde olsam Süper Lig takımlarından biri ile anlaşır, isim hakkımı ve serbest kalacak oyuncularımı maaşlarını ve transfer taksitlerini kendim ödemek şartıyla bu kulübe verirdim. Mesela bu takım (ki bence en uygunu da bu takım olur) İstanbul Büyükşehir Belediyesi olabilir. Fenerbahçe İBB adıyla Süper Lig'de mücadele edecek takım hem bir İstanbul takımı olarak mücadele eder, hem arkasında F.Bahçe taraftarının büyük desteğini alır, hem de Bank Asya'dan Süper Lig'e çıkana kadar tüm ekonomik zararlardan kurtulur. Üstelik de hukuki anlamda buna engel olacak bildiğim kadarıyla bir uygulama söz konusu değil. 

İşte size arka kapı çözümü!.. 

İşinize gelirse!... 

 
Toplam blog
: 74
: 2756
Kayıt tarihi
: 09.04.07
 
 

On yıldan fazla süredir reklam ve halkla ilişkiler sektörü ile internet ortamında medya sektöründe h..