Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '19

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

F. Kempf Geliyor

İSTANBUL RESİTALLERİ’NİN KONUĞU İNGİLİZ PİYANİST FREDDY KEMPF

İstanbul’un eşsiz Boğaziçi ortamında Emirgan’daki Sabancı Müzesi içindeki The Seed Konser Salonu’nunda uzun yıllardır büyük bir özveri ile, son derece düzeyli etkinlikler sürdüren İstanbul Resitalleri’nin bu ayki konuğu İngiliz piyanist Freddy Kempf 12 Ocak 2019’da seyirci ile buluşmaya hazırlanıyor.

Piyano çalmaya 4 yaşında başlayan 1977 Londra doğumlu İngiliz piyanist, İngiliz Kraliyet Filarmoni Orkestrası ile ilk konserini 8 yaşında verdi. 10 Yaşında İngiltere'deki Ulusal Mozart Piyano Yarışması'nı kazandı. 15 yaşında 1992 BBC Müzik Ödülleri'nde "Yılın Genç Müzisyeni" ödülünü kazandı. 21 yaşında 1998'de Moskova'da düzenlenen Tchaikovsky Uluslararası Piyano Yarışması 3.'lük ödülünü kazandığında izleyicilerden "birincilik onun hakkıydı" protestoları yükseldi....

2019'un ilk resitali The Telegraph'ın "Sizi yakacak derecede yoğun ve müziğe odaklı" diye tanımladığı 20'den fazla albümü ve Youtube'da 1 milyondan fazla izlenen videoları ile İngiliz piyanisti Freddy Kempf! Kazandığı uluslararası yarışmalarla dikkatleri üzerine çeken ve dünya çapında verdiği konserlerle günümüzün en çok beğenilen piyanistlerinden Kempf, 12 Ocak'ta İstanbul Resitalleri'nde seyircilerini bekliyor.

Kempf’in konserindeki programda şu eserler yer alacak:

S. PROKOFIEV / Piyano Sonatı No 1, Fa minör, Op.1

S. PROKOFIEV / Piyano Sonatı No 8, Si Bemol majör, Op.84

Ara

N. KAPUSTIN / 8 Konser Etüdü Op.40'dan Seçmeler (No.1 & No.7 & No.8)

S. RACHMANINOV / Piyano Sonatı No. 2. Si bemol minör, Op.36

Genç bir piyanist olmasına rağmen, aldığı başarılar nedeniyle basının takibinde olan sanatçı 12 Ocak 1019 akşamı saat 20.00’deki konseri için Emirgan Sabancı Müzesi The Seed’de bizlerin karşısına çıkacak.

Mükemmel bir akustiğe sahip olan, eşsiz bir ortamda konser izleme ortamına sahip olan bu konser salonunda, etkinlik izlemek, izleyenlere artı beğeniler de katmaktadır.

İsmail Hakkı Aksu

 

 
Toplam blog
: 137
: 116
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

Ressam, dekoratör, araştımacı yazar. ..