Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ekim '14

 
Kategori
Futbol
 

F Terim milli takımın şansını boşa harcadı. Artık bu görevi yapmamalı

Avrupa Şampiyonası elemelerinde ilk iki maçı kaybedince, hedef üçüncülüğü yakalayıp eleme oynamak oldu. Altı puanlı İzlanda ve Çek Cumhuriyeti ni altımıza almaya çalışacağız şampiyonaya gidebilmek için. Bir takımda bireysel hataların çokluğundan bahsediliyorsa sorun TD dedir.

FTerim milli takımın son yirmi yılında en çok görev yapan TD. Hiç bir şey yok ortada. Milli Takım FIFA sıralamasında 50 sırada. Bunun yorumu yok, bu büyük başarısızlık. Bu milletin cebinden milyonlarca euro maaş alıpta bu çalışma performansı göstermek AYIP. Dünyanın hiçbir yerinde bir işi bu kadar kötü yapmak ve bu kadar çok ödüllendirilmek mümkün değil. Sözüm otoritelere, çok bilenler ÇIPLAK imparatoru göremedikleri için başarısızlıktan kurtulamıyoruz.

FTerim kötü mü? Ya da yetersiz mi? Kesinlikle değil. Onun özürü, çok yüksek olan egosu. İnsanın bilgisi arttıkça egosu düşermiş. FTerim işini yaparken kişisel çıkarlarını hep ön plana koyuyor. Onun futbol oynadığı dönemde GS nin hiç şampiyon olamama nedeni bu.

TD FTerim'in hayatında geldiği en önemli noktaya 1996 -2000 yılları arasında görev yaptığı GS deki başarıları ile geldi. Ona bu şansı veren ve onun bu geldiği noktaya taşıyan o görevi bırakırken başkanı ve oyuncusu dahil herkes ile kavga ederek Avrupa'ya gitti. İtalya'da da çalıştığı iki kulübün başkanı ile kavga ederek ayrıldı. O yetmedi birde hakem Orhan Erdemir ile kavga etti. Nedeni basit,bir maç boyu hakem Orhan Erdemir'in, ailesindeki bütün bayanlara cinsel ilişki içeren söylemleri nedeni ile oyun dışına çıkarılmasıydı. Attıkları golün off side nedeni ile iptal edilmesine kızan FTerim vatandaşı hakeme sürekli küfür ederek taciz etmiş. Bekledim, sabrettim ama beni tüketti diyen FIFA hakeminin dışlanması için herşeyi yapan FTerim, Orhan Erdemir'in hakemliğini bitirdi. FIFA yetkililerinin bu hakem bizim en iyi hakemlerimizden demesine rağmen FIFA listesinin dışına çıkarılması FTerim in hem gücünü hemde kalitesini gösteren örnektir.

FTerim kavgacı, saldırgan ve egosu yüksek bir kişidir. Bu özellikleri ile iyi bir TD olamaz. Yönettiği oyuncular ile ilişkileri onlara davranış şekli ve işini yaparken oyunculara forma verirken takındığı tavır hoş değildir. Böyle olduğu için Mesut Özil başta önemli oyuncular Türk Milli Takımında oynamak yerine Almanya seçimi yapmıştır. Kulübü GS den son ayrılımasında da hiçde hoş olmayan şekilde uzaklaştırılması yöneticilerin değil onun yanlışıdır.    

GS de yaşadığı sorunlardan kurtuluş yolu olarak gördüğü milli TD lüğüne gelmeside çok hoş bir şekilde olmamıştır. Aldığı yüksek maaş karşısında verdiğide daha ilk iki maçta kaybetmek olmuştur. Şimdi hangi hedefin arkasında çalışacağını düşünmektedir? Dünyanın en farklı iklimindeki İzlanda maçına takımını iyi hazırlayamadıktan sonra 3-0 gibi büyük bir farkla maçı kaybetmek ona bir şey anlatmamışki evinde Hollanda yı yenen Çek Cumhuriyetine evinde hemde yıllardır Türkiye de oynayan Sivok un golü ile yenilmek işin tuzu biberi olmuştur.

Her iki maçtada yenilmek rakipleri öne çıkarmış ve Türkiye için üçüncülük hedefine düşürmüştür. Türkiye büyük bir futbol ülkesidir. Bu ülkeden Çek Cumhuriyetine ve İzlanda ya yenilmeyecek çok takım çıkar. Bu ülkenin formaları bu başarısızlıkları yaşamaz. Ama FTerim gerçekleri göremeyecek gerekenleri yapamayacak biridir.

Letonya deplamanından dönüş ile FTerim görevini bırakmalıdır. Bu görevi ondan çok daha iyi yapacak bir çok TD bulabiliriz. Başarısızlıkları yaşatan onun düşünceleri ve ilkeleridir. Milli Takımın, FTerimden kurtulma zamanı gelmiştir ve zaman geçirilmeden bunu yapmak kazandıracaktır. 

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..