Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mart '11

 
Kategori
Spor
 

F1'de Pirelli rüzgarı

F1'de Pirelli rüzgarı
 

Yeni sezon öncesi Pirellinin performansı merakla bekleniyor.


2011 Formula 1 dünya şampiyonası'nın yeni lastik tedarikçisi Pirelli'nin tüm takımlar ve pilotlar taranfından testlerdeki sonuçları bazı pilotlar tarafından olumsuz eleştirelere neden oldu. 

Şu ana kadar yapılan testlerde Pirelli 4 hamurunu da pistlere getirerek Catalunya testlerinde sadece yumuşak ve sert hamurlar kullanıldı. Ancak bunlar sezonun ilk 3 yarışında kullanılacak olan hamurlar. Bu nedenle Pirelli motorsporları patronu Paul Hembery, önümüzdeki testlerin yarışlar hakkında daha net bir fikir vereceğini söylemesi ve takımlar direktörleri tarafından endişe verici bir olarak değerlendirildi. Takımların uzun sürüşler ve yarış simulasyonları yapmalarının bu testlerde ve yarışlarda 2 mi yoksa 3 pitstop mu yapılacağını göreceğiz. 

Hembery önceki testlerde hakim olan soğuk havanın yarışlar hakkında net bir bilgi verilmesine engel olduğunu ve son testlerin daha anlamlı ve önemli olacağı şimdiden belli. En son Barselona testlerinde sabahları sıcaklık sadece 6 dereceydi. Bu yüzden pistte gereken hamur birikmiyordu. Avusturalya'da sıcak bir havada yarışılacağıda gözönüne alındığında lastik ve hamur seçiminin dahada önemli hale gelecek. 

Formula 1 pilotları bu konu hakkında farklı görüşlere sahipler. İspanyol pilot Fernando Alonso fazla pitstop yapılmasının kritik yarışlara neden olacağını ve bunun büyük takımlara zarar vereceğini söylemişti. İngiliz pilot Lewis Hamilton ise lastiklerin aşınmaması için yavaş gitmek zorunda kalacaklarından şikayetçi olmuştu. 

Genç şampiyon Alman pilot Sebastian Vettel en az 1 hatta daha fazla pitstoplu yarışlar olacağını söylerken, takım arkadaşı Avustralyalı pilot Mark Webber kaç pitstop yapılacağına karar vermek için Avusturalya'yı beklemek gerektiğini iddia etmeside kafalarda soru işareti olarak kaldı. Bu anlamda bu sene Formula 1'de lastikler her yarış öncesi ve sonrasında çok önemli bir etken haline gelecektir. Bu durum bakalım takımları ve pilotları hangi strateji ile başbaşa bırakacak hep birlikte göreceğiz ve son olarak Prelli için çok zor ve kritik günler geldi. 

 
Toplam blog
: 14
: 988
Kayıt tarihi
: 29.04.10
 
 

1997 yılında İstanbul üniv. iletişim fak. basın- yayın gazetecilik mezunum. Sırasıyla Milliyet Ga..