Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '20

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

FA’lı Yakınları Diyor ki

        Belki bir FA hastası çocuğa sahip olmak ya da Falı yakını olmak, FAlı olmaktan daha çok acı veriyor insana. FA’nın varlığını, bizde sizinle beraber sizde öğrendik, bu hastalığın tüm süreçlerini birlikte yaşadık. Sizin FA’dan bıktığınız gibi, biz de ondan bıktık, biran önce kurtulmanızı ümitle bekliyoruz.
       
        Biz hastalarımıza en iyi şekilde bakıyoruz ama yıllarımız bu hastalıkla birlikte geçiyor, yaşlanıp yoruluyoruz ve eskisi kadar performansımız yok. Gücümüz azaldığı halde, siz hasta bireylerin yardım ihtiyaçları, daha çok bakıma dönüşüyor. Bizi de anlayın biraz, her istediğinizi hemen yapamıyoruz artık.
 
        Bize ihtiyacınız her geçen gün artıyor, bu bizlerin de hayatına kısıtlama getiriyor haliyle. Bir süre sonra, sizi yalnız başınıza bırakamaz oluyoruz. Sizin istek ve ihtiyaçlarınızı en iyi biz bildiğimiz için, kolay kolay kimseye sizi emanet edemiyoruz, biraz uzun ayrı kalsak, özellikle aklımız kalıyor sizde.
 
        Her şeyden önce sizin sağlığınız ve mutluluğunuz geliyor. Derdinize çare olabilmek için, kendimizi paralıyoruz fazlasıyla. Farkında olmadan, sizi şımarık ve bencil bir birey haline dönüştürüyoruz. 
 
        Moraliniz bozulmasın diye, sıkıntılarımızdan size hiç bahsetmedik. En çok da bize bir şey olduğunda, sizi ardımızda nasıl bırakacağımızdan korkuyoruz. 
 
        Anne ve babanızın gücünün yetmediği yerlerde, biz kardeşler devreye girdik. Zaman zaman size gösterilen ilgiyi, verilen tavizleri kıskanıyor olsak da, size büyük önem verdik ve hala veriyoruz da. Yeri geldi işimizi, eşimizi hatta çocuğumuzu/çocuklarımızı sizden ötürü ihmal ettik, bunu size asla söylemedik bile.
 
        Yengeniz, yeğen(ler)iniz, enişteniz olarak, sizlere yardımcı olduk daima.
 
        Sizin sevgiliniz ya da eşiniz olmak da gerçekten zor. Kaderinize ortak ettiniz bizleri, bizim bundan herhangi bir şikayetimiz de olmadı.
 
        Hasta bir bireyin çocuğu olmak, babanız ya da anneninizin FA olması gerçekten büyük sorun. Bir kere, bizler de sayenizde, taşıyıcı olarak FA'dan nasibimizi aldık.
 
        Kuzenleriniz ve arkadaşlarınız olarak, bize ayak uyduramadığınız için yaşadıklarınızdan kahrolmayasınız diye, bilhassa sizden uzak durmaya çalıştık.
       
        Hastalığınızın adını duyar duymaz, bizler de çeşit,li arayışlara girdik inanın. Maalesef ki bir çare bulamadık, ama her zaman aklımızda ve dualarımızdasınız.
 
        Gününüz gününüze uymadığı için sizi gerçekten anlamakta büyük güçlük çekiyoruz. Acınız bizi derinden etkiliyor, iyileşmenizi her şeyden çok istiyoruz.

 
        Anlaşılan o dur ki, bu hastalıktan sadece hasta kişiler değil, onların aileleri ve yakın çevreleri de olumsuz etkilenmektedir.
 
 
Toplam blog
: 109
: 78
Kayıt tarihi
: 19.04.18
 
 

1980 Adana doğumluyum. 13 yaşında friedreich ataksisi hastası olduğum ortaya çıktı. İlköğrenimi A..