Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Temmuz '20

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Faaliyetlerin Planlanması

Salgın Sonrası Faaliyetlerin Planlanması. Bu dönemde engelliler neler yaşadı. Evlerde kaldık. Yapılan Basın açıklamaları çok tatmin edici değil. Sayısal verilerin olmadığı nesnel cümleler. İşin zorluğu bu dönemde engellilere yaşatılanlarla ilgili araştırmalar ve Akademik çalışmaların yapılmaması.

 

Tekrar rapor istenerek engellilerin sıkıntılar yaşaması belki de en somut değerlendirmelerdendi engelli ve bakım aylıklarının bu dönemde kesilerek yeniden başvuru işlemlerinin yapılmaması sıkıntılıydı. Ama Devletin Bin lira Vefa destek gönüllüleri ve farklı yardımların yapılması da artı güzel faaliyetlerdendi şu dönemde Devlet Demir Yollarının engelliler ve ailelerinin ücretsiz Seyahatlerinin iptal edilmesinin getirdiği sıkıntılar konuşuluyor.

 

Evet dijitalleşme olacak ve biz bundan sonra birçok etkinliği internet üzerinden yapacağız. Şu an Görme engellilere Whatsapp’dan soru seslendirme faaliyetimiz devam ediyor. Gönüllü Öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

 

Halka açık programlar ne zaman başlamalı. Örneğin biz bir gezi düzenlesek maske mesafe temizlik kuralları göz önünde bulundurularak siz katılır mısınız Deniz piknik ve diğer halka açık programlar hakkında ne düşünüyorsunuz halka açık programlar için daha erken mi diyorsunuz yâda gerekli önlemler alındıktan sonra neden olmasın mı diyorsunuz görüşlerinizi yazar mısınız?

 

Halka açık programlar ertelenirse internet üzerinden yürütülecek etkinlikleri planlamaya başlamamız gerekir. Bu dönem yeni yol haritaları belirlemek zorundayız genel ezberlerin bozulduğu bir dönemdeyiz. O yüzden ortak akıl süreçlerini devreye koymalıyız dünya ve ülkemizde neler yapılıyor yâda neler planlanıyor neyse ben dün ilk üniversitelere çağrımı yazdım inşallah faydalı bir dönem olur fikirlerini yazacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.Salih Arıkan, Tel: 0506 514 96 93

 
Toplam blog
: 1156
: 67
Kayıt tarihi
: 17.11.16
 
 

1977 Manisa Akhisar'da doğdum. 1986 İzmir Bornova İzmir Körler Okulu'na başladım. 1997 İzmir Karaba..