Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '11

 
Kategori
İnternet
 

Facebook, çocuk istismarı

Facebook, çocuk istismarı
 

Afiş


Bildiğiniz gibi 6 Aralıkta Facebook'da Uluslararası nitelikte tüm dünyada etkin ve yaygın bir protestoya dönüşen bir eylem başladı . Bu eylemi başlatan Campaign-To-End-Violence-Against-Children-Childhood-Cartoon-Faces (http://www.facebook.com/pages/Campaign-To-End-Violence-Against-Children-Childhood-Cartoon-Faces/165381953497707) isimli bir Facebook grubu. Son derece iyi niyetle ve amaçla kurulan bu grup tüm facebook kullanıcılarının profil resimlerini çocukken en sevdikleri çizgi film karakterleriyle değiştirerek, çocuk istismarına, çocuğa yönelik şiddete ve çocuk haklarına dikkat çekilmesi yönünde bir eylem başlattı. 

Bildiğiniz gibi çocuk istismarının doruğa ulaştığı ülke Filipinler gibi uzak doğu ülkeleri. Burada çocuklara yönelik cinsel istismarın artık ayuka çıktığını, vahim ve inanılmaz boyutlara ulaştığını ve bu ülkelerin hükümetlerinin dahi sırf turizm getirisi nedeniyle görmezlikten geldiklerini biliyoruz. Ortaya çıkışı ve ilk afişlemeler Filipinler'de yapıldı ve tüm dünyanın dikkatini çekme girişimi buradan başlatıldı. Sanırım bu grup da bu ülke kökenli bir grup. 

Facebook gibi sosyal ağlar gerektiğinde bir miting alanı gibi kullanılabilir ve etkinlikleri sağlanabilir. Basının, medyanın ve hükümetin dikkati bu şekilde örgütlenen protestolarla ve yığın eylemleriyle konuya çekilebilir ve gündem oluşturulabilir. En azından milyonlarca insanın bir konu ile ilgili ne düşündüğü bu sosyal ağlarda dile getirilerek ev hanımından, öğrencisine ve çalışanından, işsizine kadar sadece oturdukları yerde tavırlarını, düşüncelerini ortaya koymaları ve bir güç oluşturarak kamuoyu ve baskı unsuru oluşturmaları elbette ki mümkündür. Bu etkileşimini ayrıca çığ gibi büyüyerek konudan bi-haber olan insanların da "Acaba neymiş bu?" diyerek ilgilerini ve desteklerini yöneltmeleri ve bilinçlenmeleri sağlanabilir. 

Sosyal ağlar bu açıdan gelecek için bu gibi potansiyele sahip gibi görünüyorlar. Aslında internetin gücünü yadsımamak gerek. Bazen bir kişinin açtığı bir site dünyanın dengesini alt üst edebiliyor. Wikileaks gibi. O zaman İnternetin gücü ve etkileme potansiyeli asla gözardı edilmemelidir. 

Eylem gerçekten etkiliydii ve kanayan yara haline gelen çocuk istismarcılarına uyarı niteliğine dönüştü. Profil resimlerimiz cıvıl cıvıl çizgi roman kahramanları ile dolup taştı. Çocuklarımıza "Korkmayın sizin yanınınzdayız" mesajı verilirken, istismarcılara, sapıklara "Sizi tükrüğümüzde boğarız" tehdidi savuruldu. 

Nitekim dünya gündemine tekrar çocuk istismarcılığı oturdu. Uyuyan dernekler yeni toplantılar ve etkinlikler planlamaya başladı. Hükümetler, parlamentolar ne yapılabilir çalışmalarına başladı. Aslında hep gündemde olması gereken bu konu ilgililere ve yetkililere bir kez daha hatırlatıldı. Politik olarak da siyasilere şu mesaj verildi: "Bakın eğer programlarınızda bu hususta etkin önlemler vadederseniz oyumuzu alabilirsiniz!" 

Sanal miting dediğimiz bu tür protestolar mutlaka ses getirecektir. 

En kötü eylem bile eylemsizlikten iyidir. 

DERKEN ! 

Birden Facebook da ve internette ne idiğü belirsiz bloglarda, nerede nasıl türedikleri anlaşılmayan işgüzarlar, sabotajcılar, kafa bulandırıcılar, grev kırıcılar, paranoyaklar ortaya çıktı ve tarihin her döneminde yaptıkları gibi grev ve eylem kırıcı faaliyetlerine vakit geçirmeden başladılar. 

Bunların kimi Facebook'un etkisini kırmak ve sosyal ağın karşılarında güç oluşturmasını engellemek isteyen baskın güçler, kimi de Facebook'un diğer ticari rakipleri veya kendilerine yönelik protestoyu içlerine sindiremeyen gerçek pedofililer olan olan bu gurupta aslında büyük bir çoğunluğu da safça bu tuzağa düşen ana ve babalar oluşturmaktadırlar. 

Ne yazık ki bu gruplar, uydurma haberler yayarak başarıyı ve gücü engellemeye çalıştılar, psikolojik bozukluklarını, komplekslerini, nevrotik kişiliklerini beslemek adına bu masum eylemi sabote etmeye adadılar. Koca bir eylemi durdurarak güçlerini ispat edecekler, egolarını tatmin edeceklerdi. İnanılması zor gerçekten! Böyle bir eyleme kim karşı çıkabilir ve kim kuşku ile yaklaşabilir ki? 

Bunların iddiaları çocukları bile güldürecek nitelikte; İşin vahim tarafı ise Koca koca adamlar ve kadınlar buna gerçekten inanmışlar. Neymiş efendim. Bu eylem Pedofili'lerin örgütlediği bir eylemmiş. Çocuklar pofillerinde çizgi film karakterleri olan kişileri daha kolaylıkla arkadaş listelerine alabiliyorlarmış. Bunu sağlamak için pedofililer istismarcılar böyle bir eylem ve protesto hazırlanmış. Kargaların bile güleceği bir bakış açısı ... Hadi eyleme karşı çıkıp sabote ettiniz bu şekilde. Sonra ne yapacaksınız? Eski resimlerimize döndüğümüzde pedfili hastalarının çizgi film kahramanlarını profillerinde kullanmalırını engelleyebilecek misiniz? O zaman çocuklarınızı uyarın bizi değil. 

Pes doğrusu,  

Öncelikle eğer bu derece yığınsal ve tüm dünyada ses getiren bir eylemi üç beş pedofili organize ediyorsa cidden durum vahim ve hepimiz ayvayı yedik demektir. Güç onlarda... 

Ayrıca salak bir pedofili grup, kendilerina karşı en yığınsla protestoyu başlatmakla ün salmışlar, dünyanın en aptalca şeyini yaparak "Aptallar kitabına" girmeye hak kazanmışlardır.(!??) 

O kadar temelsiz ve saçma bir düşüncedir ki? "Oyuna gelmeyin, Profil resimlerinizi değiştirmeyin" diyen zihniyet aslında ne yazık ki belki de pedofili hastalarının aklına gelmeyecek bir yöntemi bile hatırlatıyorlar. onlara "Çocuklarımız profilinde çizgi film resimlerini kullanan kişileri daha kolay arkadaşlığa kabul eder" yolunu ve yöntemini gösteriyorlar. Kendileri ile gurur duysunlar. 

Aslında tam aksine bu eylem pedofili hastalarını üç gün de olsa şaşırtacak bir eylem olacaktır. Profil resimleri baştan sona çizgi film kahramanı olan bir sosyal ağda; kim çocuk, kim yaşlı, kim genç kim kız, kim erkek anlamayacaklardır? Belki de üç gün de olsa eylemlerine devam edemeyecekler, belki de dünyanın bilinmeyen yerinde bir çocuk istismardan kurtulacaktır. Eğer bir tek çocuk bile kurtulmuş ise eylem amacına ulaşmış demektir. 

 

Son sözümüz "Profil resmimi değiştirisem ne olacak? Nasıl neyi engelleyeceğim, boş işler bunlar" düşünce yapısına... 

Bu düşünce tarzı; pasifist, umutsuz, çözümsüz, bananeci, eylemsiz, grev kırıcı, kaderci, paranoyak yapısı ile her türlü dinamizme karşı çıkar. Farkında olmadan veya bilinçli olarak eylem kırıcı misyonunu üstlenir ve kısmen bilinçden yoksun kitleleri engelleyerek başarılı da olurlar. Aslında savaşılması gereken bu tür düşüncelerdir. Yanlış anlaşılmasın, dikkat edin bu düşünceye sahip insanlar asla hedefimiz değil. Asıl hedefimiz ve düşmanımız bu tür düşüncelerdir. 

Bir site, bir grup veya bir facebook sayfası ortaya çıkıyor; "Çocuk hakları derneği bildiri yayımladı, BBC uyardı, Unicef dikkati çekti, çocuk psikolojisini koruma derneği açıklama yaptı" gibi asılsız, uydurma referanslarla (-ki bu en eski safları kandırma tekniklerinden birisidir.) sabote eylemlerine başladılar. Bir çok saf Facebook kullanıcısı da bu basit kandırma tekniğine körü körüne inanarak, yakalanarak, tuzaklarına düşerek duvarlarında bunu paylaştılar, eylemlerine son verdiler, aslında karşı eyleme destek verdiler. Aslında araştırırsanız bu kuruluşların resmi web sitelerinde en ufacık bir açıklama yorum veya uyarı yoktur ve "çocuk psikolojisini anlama" gibi kuruluş ta yoktur. 

Bu türden boş, uydurma, eylem kırıcı, pasifist, çözümsüz, paranoyak, bananeci, kaderci düşüncelere prim vermeyin. Eylem eleştirilebilir, etkinliği veya etkisizliği tartışılabilir. Ama amacı ortada olan bir eylem sabote edilerek dolaylı veyla direk yoldan çocuk istismarcılarına destek verilecek konumda bulunmamak gerekir. 

Evet aslında eylem ses de getirdi. Bir çok site ve haber organı bu vesileyle konuyu tekrar gündeme taşıdı. Acil eylem planları düşünülmeye başlandı. Facebook ise çocukları koruyacak bir sistem üzerinde çalıştıklarını açıklamış. Aslında her zaman gündemde olması gereken bu konunun tekrar gündeme getirilmesi bile bir BAŞARIDIR. Kimsenin böyle aptalca asparagas haberlerle eylemi sabote etmeye HAKKI YOK! Bunu yapanlar, istismarcıların ekmeğine yağ süreceklerini, onları kerhen destekleyeceklerini unutmasınlar! 

İşgüzarlık yapacaklarına, uzmanların açıkladıkları yöntemleri uygulayarak çocuklarını nasıl istismardan koruyacakları konusuna kafa yorsunlar, çocuklarını bilgilendirip bilinçlendirsinler, tehlikenin asıl kaynağını ve nasıl savuşturulacağını öğrenip öğretsinler. Fırsakt bu bu fırsat deyip eylem kırıcılığı yapacaklarına azıcık bu konuda bilgi sahibi olsunlar. 

Biz doğru bildiğimiz her sanal eylemde ve mitingde varız. Her zaman en önde yürüyeceğiz. ilişkilerimizi bilinçlendirmeye, bilgilendirmeye ve uyarmaya bıkmadan, usanmadan devam edeceğiz. Bir Facebook grubunun, sayfasının amacı sadece müzik gruplarını tanıtmak olmamalıdır. Bir protesto sayfası olabilmeyi başarmalı, bilinçlendirip bilgilendirmeyi de misyon edinebilmelidir.Yoksa üç beş kilip yayımlamanın ne anlamı olabilr ki? 

Elbette ki biz de insanız ve yanlış düşünebiliriz hatalar yapabiliriz. Eleştiriye de her zaman açığız. Asla darılmayız ve gücenmeyiz. Aksine memnun oluruz. 

Tekrar ediyoruz. Lütfen bu işgüzar zihniyete prim vermeyiniz. bizi aptal yerine koyan bilincimizi yok sayan, uyuşturan her türlü düşünceye karşı çıkınız. Unutmayın güç her zaman bizde...Yeter ki onu kullanmasını bilelim. 

(Aşağıda çocuk hakları ile ilgili resmi kuruluşlardan bazılarının resmi sitelerinin linkleri var. Bakın resmi web sitelerinde bir tek uyarı yok. Aksine bazı uzmanların bloglarında psikologlar konuyu ele almışlar ve aslında bilinçlenmenin, çocukları bilinçlendirmenin gerekli olduğunu dile getirmişler, acil çözümleri açıklamışlar.)  

 

http://www.ankaracocukhaklari.org/ 

http://iicrd.org/ 

http://www.unicef.org.tr/ 

http://www.cocukhaklari.gov.tr/ 

Bu eylem üzerine bir annenin blogunda yer alan yazı da dikkate değer. Eleştirin ama yargılamayın. Böyle binlerce blog yayına geçti. 

http://blogcuanne.com/2010/12/06/alin-size-farkindalik/ 

http://blog.pigtailpals.com/2010/12/child-abuse-doesnt-look-like-batman-or-smurfette/ 

 

 
Toplam blog
: 4
: 6391
Kayıt tarihi
: 01.01.11
 
 

Kozmik şakacınız eğer sizinle dost ise, yaşam daha kolay ve çekilir hale girer. Elbette ki kozmik..