Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Haziran '08

 
Kategori
Teknoloji
 

Facebook, yazılımlar ve cep telefonları kimin hizmetinde?

Facebook, yazılımlar ve cep telefonları kimin hizmetinde?
 

Teknoloji


Teknolojinin ilerlediği ve teknolojinin her eve konuk olduğu bir çağda yaşarken, teknoloji tutkunların aklında tuhaf sorular dolaşmaktadır. Teknolojiyi takip eden, teknolojiyi kullanan birisi olarak bu sorular şahsen benim kafamı oldukça karıştırmaktadır…

Kafamı karıştıran en can alıcı soru ise, Teknolojinin halka hizmet ettiği imajı beyinlerde yer etse de, görünmeyen kısmında hangi güçlere hizmet ettiğidir.

Cep telefonunu kullanan halk kendi arasında iletişimi sağlarken, cep telefonu yapımcıları ekonomik kısmı yanında, diğer özelliklerinden ne derece faydalanmaktadır?

Microsoft

Örneğin : Microsoft Corporation bildiğiniz üzere dev bir yazılım firması, Windows 3.1’le başlayan, Windows 3.1 ile halka damardan bir morfin gibi aşılanan bu yazılımlar tabi ki para parolası ile yola çıkıp, diğer yandan hangi karanlık güçlere ya da hangi milletlere istihbarat konusunda taşeronluk yapmıştır?

Bu sorunun yanıtı komplo teorilerini içinde barındıran bir yanıt değildir. Gerçekleri teknoloji ve bilgisayarla iç içe olan her insan bilmektedir.

Nedir bu gerçekler?

Microsoft her var ettiği yazılımın Backdoor (arka kapılarını) kendi mühendisleri için açık bırakmıştır.

Nedir bu Backdoor (arka kapılar)?

Ön kapıları ve giriş kapıları güvenlik aletleri ile korunan bir ev düşünün, anahtar tek sizde ve sizden başkası giremez. Fakat birde bu evin arka kapısı (ya da gizli kapısı) olduğunu düşünün, gizli kapıyı bilen rahatlıkla girip evde ne oluyor ne bitiyor görebilir, tüm özel evraklarınıza ulaşabilir, özel hayatınızı rahatlıkla izleyebilir…

İşte Microsoftun arka kapıları yukarıda verdiğimiz ev örneği ile aynı işi görmektedir. Bu sayede Microsoft yada Microsoftla anlaşma yapmış legal yada ilegal güçler, bilgisayardaki tüm dosyalarınıza ulaşabilir, kredi kartı ile işlem yapanların kredi kartı ve banka bilgilerine ulaşabilir, bilgisayar klavyesi ve Mouse hareketlerini kaydedebilir, bilgisayara takılı web cam varsa evleri bile izleyebilir.

Ne kadar ürkütücü değil mi?

Bu ürkütücü seçeneklere daha bir çok seçeneği eklemek mümkündür. Mesela en son güncellemeleri yükleyenler sistemlerinin içine Agent yüklendiğinin farkındalar mı? Agent yani Ajan!

Hani lisansız olanlar iyi bilir, güncelleme yapılınca ürününüz lisansız diye uyarı verir ya!

İşte o ajan sayesinde bu bilgiler toplanıp Microsoft ana merkezine ulaştırılmaktadır.

Hatta msn kurmak isteyenlere bu ajan programı mecbur kılınmış, Agent programını yüklemeyenler msn kullanamaz hale getirilmiştir. Sanırım ajanların ve backdoorların tehlikesini kavramışsınızdır?

İşte Microsoft’un işletim sisteminde ki bu kasıtlı açıklar yüzünden Askeriye ve Türkiye’de ki kimi kurumlar bilgisayarların da Windows kullanmaktansa diğer işletim sistemlerine yer vermekte, buna sebepte yukarıda ki örneklerle sizlere sunulmaktadır.

Gerçi kimileri www. İle başlayan web sitelerinin de şu an Yunanistan ve ABD tarafından rahatlıkla izlendiğini bilmektedir. Isparta'daki uçak kazasında kaybettiğimiz bayan bilim adamımız Yunanistan’a verilen internet filitreleme işlemini Türkiye’ye almak istemiş fakat hükümetin pasifliği yüzünden bunu başaramamıştır! Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum.

(Bu bilim adamları aynı zamanda çok büyük bir nükleer projede görev yapmaktaydılar, hangi iktidar hangi bilim adamımıza sahip çıktı ki…)

Microsoft gerçeği su yüzünde iken diğer araçları da sizlerle paylaşmak isterim.

Uydu Sistemi (Receiver) :

En basit örneklerden biride evdeki uydu anten sistemleridir. Türkiye’de uydu üzerinden yayın yapan bir kaç kuruluş verdiği reciever (Uydu alıcıları) ‘nın telefona yada internete bağlanması sayesinde sizlere kredi kartı bilgilerinizle film seyrettirmekte, iletişim sağlamakta ve kişisel bilgilerinizi size sistem sayesinde vermektedir. Bu ürünler halka hizmet etmekte fakat A firması ile anlaşan bir karanlık güç yada istihbarat kuruluşu ile dinleme ve izleme işine hizmet edebilmektedir. Evinizde ki veriler internetten kat kat hızlı olan uydu sayesinde karanlık güç yada istihbarat merkezlerine ulaştırılabilir.

Gelelim son günlerde medyayı meşgul eden Tele kulak skandalına ve doğrularına…

Cep Telefonları :

Ülkemizde yıllık telefon tüketimi 15 milyonu bulmaktadır. Bilgisayardan çok Cep telefonu satılan bir ülkede insanları dinlemenin en kolay yolu tabi ki de taşınabilir olduğu için cep telefonlarıdır. Telefon üreticileri teknoloji ve halka hizmet için taşınabilir cep telefonlarını teknoloji devrimi olarak icat etmiş ve insanlığın hizmetine sunmuştur. Peki ya altında yatan gizli gerçekler nedir?

Üzerinde mikrofon, hoparlör ve bilgisayar yazılımı bulunduran bir alet dinlemek hatta izlemek için en büyük icattır. Cep telefonu üreticileri maddiyat yada satış karşılığında hangi karanlık güç yada istihbaratlara çalışmaktadır ? Ciddiye alınacak bir sorudur!

Bakınız dünyada ki milyonlarca cep telefonundan bahsediyoruz! Bir cep telefonu bir kişiyi dinlemek yada izlemekle kalmıyor , ortamı ve bir çok kişiyi izleyebiliyor…

Telefonu kapattık nasıl izleneceğiz diyorsunuz? Telefonu kapatmakla gözle görülen telefonda ki işletim sisteminin kapandığıdır. Fakat bu aldatıcı bir kapanıştır, telefonun üzerinde ki pil sayesinde telefonun tarihi ve saati hafızada kalmakta ve telefon kapalı gözükse de mikrofon ve işletim sistemi uyku modunda işlemlerine devam etmektedir. Öyle ise biri sizi dinleyebilir hatta gözetleyebilir de…

Gayem kimini haksız, kimini haklı yapmak değil, teknolojiyi sizlerle paylaşmaktır. Günümüz de bir çok Askeriye, Mit, Devlet kurumları ve Kolluk kuvvetlerinin özel toplantıların da cep telefonları dışarıda bırakılmak ta yada piller cep telefonlarından çıkartılmaktadır. Fakat pilin çıkartılması karşısında istihbaratlara taşeronluk yapan firmalar yakın da telefona entegre edilmiş pilleri görülmeyecek yerlere de koymak durumunda kalabilir.

Teknoloji insan oğluna her alanda hizmet vermekte fakat yasadışı her türlü hizmeti de bünyesinde de barındırmaktadır. Buna en kısa örnek 2007 de yaşanan seçimlerde olabilir. Online sistemle rey aktarımında karışıklıklar YSK nın sitesinde her alanda göze çarpmıştır. Nevşehir de ki seçmen sayısı 55 bin civarında iken AKP nin aldığı rey sayısı YSK nın sitesinde ilk 2 gün de 86 bin verilmiştir ve bir çok ildeki yanlışta göze çarpmıştır.

Teknoloji güzel şeydir, fakat güvenliği sağlamak imkansız gibidir. Günümüz de FBI ve CIA in bile siteleri rahatlıkla hack edilebilirken seçim sandıklarında ki reylerin bilgisayara emanet edilmesi çok büyük yanlıştır.

Son olarak ta sizlerle en büyük izlenimi paylaşmak isterim

FaceBook

Umarım Facebook’un 240 milyon dolara %1, 6 hissesini Microsoft’a satması dikkatinizi çekmiştir.

Neden mi ?

Nedeni basit, dünyada ki milyonlarca insan bu siteye üye olarak kendi kişisel bilgilerini, fotoğraflarını ve hatta yedi ceddinin kişisel bilgileri ile resimlerini CIA, FBI ve belki de Mosad ile paylaşmıştır.

CIA’in Amerika da ki büyük projesini facebook gerçekleştirmiş, her amerikan vatandaşını hatta tüm dünya insanını, maliyeti en az olan internet yolu ile CIA arşivine kaydetmeyi başarmıştır. Gönüllü olarak her insan facebook a girip tüm bilgilerini ABD istihbaratına teslim etmiştir. Ne uğruna? Kimileri arkadaşlarını bulmak, kimileri anılarını tazelemek kimileri de kendilerine eş bulmak uğruna….

Dedim ya benimkisi komplo teorileri değil, gerçekler ve olabilecek gerçekler.

Teknoloji güzel bir dosttur fakat güvenilecek bir dost kesinlikle değildir!

Saygılarımla…

 
Toplam blog
: 60
: 506
Kayıt tarihi
: 14.01.07
 
 

Yazmak, gerçekleri belgeleri ile dile getirmek, yorumlarımı sizlerle paylaşmak için buradayım. Antal..