Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '10

 
Kategori
İnternet
 

Facebook’a doğru yönlendirme

Facebook’a doğru yönlendirme
 

Internet gazetelerine erişilmesinde Facebook’a ve Facebook’ta yönlendirmenin önemi gitgide artıyor. Gazeteler de bunun farkında oldukları için sayfalarına başta Facebook ve Twitter olmak üzere sosyal paylaşım sitelerine yönlendirme linklerini koyuyorlar. Bu yönlendirme ile o sayfanın başlığı, spotu ve bir fotoğraf gazeteye link oluşturacak şekilde Facebook’ta yeralıyor.

Gazetelerin Facebook yönlendirmelerini inceledim ve yönlendirmenin başarısını 5 yıldız üzerinden değerlendirdim.

1. Gazeteden Facebook yönlendirmesi var mı?
2. Doğru adres yönleniyor mu?
3. Başlık doğru ve anlaşılır şekilde yönleniyor mu?
4. Spot doğru, anlaşılır ve yeterli uzunlukta yönleniyor mu?
5. Fotoğraf doğru şekilde yönleniyor mu?

Milliyet Gazetesi Facebook’a ilk yönlendirme yapan gazetelerden biri olmuştu. Her sayfanın altında olan yönlendirme linkine basınca başlık ve spot doğru bir şekilde yönleniyor ancak yönlenen sayfaya her zaman doğru fotoğraf eklenmiyor. Gazetenin ana sayfasındaki fotoğraf kimi zaman haber sayfasında yeralmayınca haber de Facebook'a yönlendirme de fotoğrafsız kalıyor. Yazarların sayfalarının yönlendirilmesinde sorun var. Spot yerine Milliyet'in tanıtım metni yeralıyor. Başarı (****)

Hürriyet Gazetesi’nde Facebook’ta yönlendirme linki var, ancak bu linke tıklandığında yönlendirme uzun zaman alıyor ve Türkçe karakterleri yutabiliyor. Oysa sayfanın adresi Facebook’a yapıştırıldığında hem başlık hem spot hem de doğru fotoğraf facebook’a yönleniyor. Başarı (****)

Vatan Gazetesi’nde Facebook yönlendirmesi var ancak yönlendirme çok kötü. Başlık, spot ve doğru fotoğrafın hiçbiri gelmiyor. Başarı (**)

Cumhuriyet Gazetesi’nde sayfalarda Facebook’a yönlendirme için link bulunmuyor. Sayfanın adresini kopyalayıp Facebook’a yapıştırdığımızda yönlendirmede sayfa başlığı yerine “Cumhuriyet Portal” çıkıyor. Bu önemli bir hata. Haberin yeterli uzunlukta spotu ve doğru fotoğraf yönleniyor. Başarı (***)

Radikal Gazetesi’nde Facebook’ta yönlendirme linki var, Bu linke tıkladığımızda doğru başlık, doğru fotoğraf yönleniyor ancak spot yerine gazetenin tanıtımı yeralıyor. Başarı (****)

NTVMSNBC sayfalarında Facebook’ta yönlendirme linki var, Bu linke tıkladığımızda doğru başlık, doğru spot geliyor. Ancak haber fotoğrafı yerine çoğunlukla bir reklam imajı yönleniyor. Başarı (****)

Habertürk Gazetesi’nde Facebook’a yönlendirme linki var ve bu linke tıkladığımızda doğru başlık, spot ve resim yönleniyor. Ancak spotlar çok kısa. Başarı (****)

Milliyet Blog sayfalarında Facebook yönlendirmesi bulunuyor. Buradan yönlendirdiğimizde veya adresi Facebook’a yapıştırdığımızda, doğru başlık, doğru fotoğraf yönleniyor ancak spot yerine başlık yineleniyor. Bunun düzeltilmesinde yarar var. Başarı (****)

Gazetelerin Facebook'a yönlendirme yazılımlarını düzeltmeleri, yönlendirmelerin ve dolayısıyla okunma sayılarının artmasını sağlayacaktır.

Ankara, 24 Ağustos 2010
 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..