Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mayıs '11

 
Kategori
Sinema
 

Facebook aslında kime ait?

Facebook aslında kime ait?
 

Facebook aslında kimin?


Facebook Gerçeği

Geçenlerde izlediğim bir film üzerine hakkında araştırma yaptığım insan Mark Zuckerberg, zeki, çalışkan, Amerikalı, dünyanın en zengin yahudi genci. İyi ki filmi izlemişim. Sizinde izlemenizi tavsiye ederim. 

Mark Zuckerberg, milyarlarca dolarlık servete erişmesini sağlayan FACEBOOK'u nasıl oluşturdu?

Harvard'da okuyan bu genç, kız arkadaşıyla anlaşamaz, kız arkadaşı onun bencil, çıkarcı, düşüncesiz davranışlarını eleştirir ve onu terk eder. 

Zuckerberg, kız arkadaşı aleyhinde blogta yazılar yazar, ona küfür dolu aşağılayıcı sözler söyler. Sonra aklına "Facemash" adlı bir site oluşturmak gelir, bu sitede üniversitedeki kızların resimlerini izinsiz olarak yayınlar ve hangisinin en güzel olduğunu siteye girenlerden tıklamalarını ister, sonuçta site 22 saatte 22 bin tıklamaya uğrar ve Harvard'ın linkleri çöker. 

Sonunda, telif halarını ihlalden, okul kurallarını çiğnemekten, izinsiz başkalarının resimlerini almaktan etik olmamaktan okul disiplin kuruluna sevk edilir. 

Bu yaptığı olay parası ve projesi olan ama teknik becerisi ve zamanı olmayan, tüm zamanını okulun kürek takımında harcayan Winklevoss ikizlerinin dikkatini çeker. Zuckerberg'e ortak çalışma teklifinde bulunurlar. Mark'a sosyal paylaşım sitesi oluşturmak istediklerini söylerler, Mark Zuckerberg bu teklifi kabul eder ama bu projeyi tek başına yürütmeye karar verir ve THEFACEBOOK.com olarak site oluşturur ve adını alır. 

İlk önce okul içinde sosyal ağdır ama gittikçe diğer okullara yayılır, sonunda ingilterede ki saygın üniversitelerede yayılır. Facebook'in proje sahipleri Wicklevoss'lar buna sinirlenirler ve dava açarlar, dava sürecindeki görüşmelerde Mark Zuckerberg 60 milyon dolar civarındaki bir parayı iddia sahiplerine öder. 

Mark Zuckerberg, facebook'un gelişim aşamasında tanıştığı Shone'dan da çok büyük destek alır, Shone'un uyuşturucu problemi vardır ve üye sayısı bir milyonu bulur bulmaz Shone'dan da kurtulmanın yolunu bulur. 

Mark Zuckerberg, facebook'u oluştururken başta Winklevoss kardeşler olmak üzere, Eduardo Saverin ve Shone gibi isimler olmak üzere çoğu kişiden fikirsel, tecrübesel destek almış ve herkesi belli bir zaman ve zemine göre kullanıp atabilmiştir. 

Mark Zuckerberg'ün kişilik analizine baktığımızda, IQ su son derece yüksek zeki, analitik ve algoritmik düşüne bilen bir insan görürüz, bunun yanında ukala, çıkarcı, maddeci, hırslı, acımasız, bencil bir kişiliğide görürüz. Ezdiği insanlar içinde en insaflı Eduardo Saverin'e davranmıştır, çünkü Eduardo Saverin'de bir Brezilya yahudisidir, ve Mark Zuckerberg'ün bir yahudi milliyetçisi olduğunuda buradan görürüz, zira Shone'un Eduardo'yu aşağılamasınada içerler hatta kızar. 

Mark Zuckerberg, tam zamanımızın insanı, açık gözlü, uyanık, çıkarcı, ayrımcı, insan kullanmasını iyi bilen ve sonrada onu atan, bencil, hırslı, kimi nereye kadar kullanabileceğini iyi kestiren, zamanlama ve algoritmaya önem veren IQ su yüksek ama EQ(Duygusal Zeka) ve SQ(Ruhsal Zeka)'sı son derece düşük birisi. 

FACEBOOK'un temelleri Mark Zuckerberg'ün bu özellikleriyle atılmış durumda. FACEBOOK'UN ELBETTE ÇOK FAYDALARI VAR, DOSTLARINIZI VE AKRABALARINIZI görebilmektesiniz, en çok popüler olduğu yerlerden birisinin Türkiye olmasının nedeni de ülkemizde insanların hala akraba ve arkadaşlara önem vermesinden dolayıdır, bu siteyi yeni kızlarla tanışmak için kullananlarda var tabi, ideolojik, reklam ve çeşitli amaçlar FACEBOOK'u gittikçe büyütmekte. 

Peki ya kötü yanları; 

1- Bir çok iş yerinde yasak, niye çünkü İŞ VERİMİNİ DÜŞÜRMEKTE,

2- İLİŞKİ DURUMUNUZU YANLIŞ YALAN YAZARSANIZ KIZ ARKADAŞINIZLA YADA KARINIZLA ARANIZ BOLULMAKTA

3- FACE'te ki oyunlar yüzünden insanlar aile ortamından çıkmakta, FACE'e çok giren insanlar artık TV bile seyretmiyor, ailesi ile hiç bir şeyi paylaşamıyor,

Bu uzatılabilir. 

Sonuçta ilgimi çeken bir konuda şu; Mark Zuckerberg, Filstin İntifadası için açılan sayfayı kapattırmış, bu da akıllara Mark Zuckerberg'ün para kazanan bir iş adamı olmadan önce kendi vatanında özgür olmak isteyen gariban Filistin halkına karşı Jakoben Yahudi Siyonist İsrail devletinin yanında yer aldığını göstermekte. Bu tavrıyla, istenen her gizli FACEBOOK verilerini, bilgilerini, grafiklerini İsrail Servislerine verdiğine dair bahse girebilirim. 

Neyi beğenip beğenmediğiniz sadece arkadaşlarınızın ve dostlarınızın umrunda olmayabilir, bunun istastistiki grafikleri çıkartılır ve 500 milyon dünyada bilgisayar kullanma ayrıcalığına sahip insanların mail'leri nereye, nasıl ne şekilde olur harika sosyolojik, politik, inanç ve ticari veriler elde edilebilir ve bunlar istemediğiniz yerlerin kullanımına gidebilir. 

FACEBOOK bazı ülkelerde ayaklanmalar başlanmasına bazınlarındaysa o ayaklanmaların olmamasına vesiledir. FACEBOOK tıpkı Mark Zuckerberg'ün masum yüzü gibi ama ülkelerde aknlı ihtilalleri başlatacak kadar tehlikeli büyüdü. 

Yarın İsrail'le ciddi olarak ülkemizin arası bozulsa, IMKB deki milyarlarca dolarlık Yahudi sermayesi çekilip, FACEBOOK'TA sahte maillerla kimin açtığı belli olmayan sayfalar Ülkemizin içinde de aynı oyunu oynamaya kalkarsa ne olcak? 

Bu soruyu kimse soruyor mu? 

İnsanlara OKEY oynuyor pişti veya tavla oynuyor diye kızmıyorum artık, hiç değilse onlar gerçekten birbirlerinin yüzlerini görerek sosyalleşiyorlar. 

Bu arada "Social Network" adlı Mark Zuckerberg'in Facebook'u nasıl kurduğunu anlatan filmi izleyin Mutlaka. Bir film daha var eski adı 'Forrest Gump', Usta Oyuncu Tom Hanks'in. İki filmi izleyin ve kendinize şu soruyu sorun, IQ su yüksek ama EQ ve SQ su düşük MARK ZUCKERBERG gibi bir evladınız olmasını isterdiniz yoksa IQ su 75 olan (normalin biraz altı) ama EQ ve SQ su yüksek Forrest GUMP gibi bir evladınız olsun isterdiniz? 

Şayet birincisi diyorsanız yazıklar olsun size, dönüp bir aynaya ve yüreğinize bakın derim..... 

En derin saygılarımla. 

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..