Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '07

 
Kategori
İnternet
 

Facebook çılgınlığı

Facebook çılgınlığı
 

Sanırım artık bu kelimeyi duymayanınız kalmamıştır. Bu türden birçok site olmasına rağmen 'facebook' kadar çok konuşulanı ve kullanıcısı olan başka bir tane daha yok. Peki bu site ne için var ve ne işe yarar? Yararlı mı yoksa tehlikeli mi?

Bilerek kullanıldığında aslında zararı olmayan bu siteyle ilgili bu aralar televizyonlarda, gazetelerde ve internette sürekli haberler çıkıyor. Bana göre 'facebook' arkadaşlarını bulup, iletişim kurabileceğiniz, bilgi paylaşımı yapabileceğiniz bir internet sitesi. Hatta yıllardır görmediğiniz arkadaşlarınızı bile bulabiliyorsunuz. Gün içindeki ve gelecekteki olayları yakından takip etmenize de olanak sağlıyor. Tanıdıklarınızla gerek bilgi gerekse resim alışverişi yapabilmeyi kolaylaştırıyor. İlk kez üye olurken gizlilik ve güvenlik ayarlarınızı doğru yaptığınız sürece sizin için bir tehdit oluşturabileceğine inanmayanlardanım. Yani 'facebook' benim gibiler için tehlike arz etmiyor.

Ancak bu siteyi de kötüye kullanmaya çalışan insanlar yok değil. Ünlülerin isimlerini kullanarak kendine profil yaratan bu insanlar, ismini kullandıkları kişi için tehlike yaratabiliyor. Örneğin birçok ünlü isim Beyaz, Tarkan, Cem Yılmaz...vs bu konudan çok şikayetçi. Onların isimleri ve bilgileri kullanılarak uygun olmayan birçok siteye giriş yapılmış olarak gösteriliyor. Bu da o kişiler için gerçekten sorun yaratabiliyor.

Sonuç olarak siz siz olun bu siteyi faydalı bir şekilde kullanmak istiyorsanız; sadece tanıdığınız kişilerle iletişim kurun, ilişki düzeyinizi iyi belirleyin ve daha öncede bahsettiğim gibi gizlilik ayarlarınızı kendinize göre ayarlayın.

 
Toplam blog
: 8
: 961
Kayıt tarihi
: 06.03.07
 
 

1977 İstanbul doğumluyum. İstanbul Bilgi Üni. Uluslararası İliş. mezunuyum. Nokta Dergisinde kültür-..