Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '09

 
Kategori
Spor
 

Facebook fatihi Galatasaray!

Facebook fatihi Galatasaray!
 

www.facebook.com/Galatasarayfanpage


Dünyaca ünlü sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta, "spor takımı" kategorisinde bulunan hayran sayfalarında (fan page) onlarca takım en fazla hayrana sahip olabilmek için çalışıyor. Pek çok kulübün taraftarı dünyanın en fazla taraftarına sahip olmanın en büyük göstergesinin Facebook'taki hayran sayfasındaki üye sayısı olduğunu düşünüyor.

Bundan aylar önce çeşitli Avrupa Kulübünün tarftarları kendi takımlarını spor takımı kategorisinde birinci sıraya yükseltmişlerdi. Hayran sayısı bakımından birinci her zaman değişiyordu. Bir gün geldi Galatasaray ve Fenerbahçe'nin hayran sayfaları en üst sıraya yerleşti. Fenerbahçe hayran sayfası birinci olmuştu. Galatasaray hayran sayfası ise Fenerbahçe ile başabaş mücadele ediyordu.

Bir gün her ne olduysa oldu; Galatasaray hayran sayfasının yönetimi, talihsizlik sonucu kurucularının ve yöneticilerinin kontrolünden çıkarak Facebook'a geçti. Kendi sayfalarının yönetiminin ellerinden çıkmasını hazmedemeyen Galatasaray taraftarı, Facebook'a mesaj yağdırarak kendi kurdukları sayfanın bu sebeple silinmesini istediler. Facebook da bu isteği yerine getirdi.

Sonra Galatasaray adı ile yeni bir hayran sayfası kuruldu. Zirvedeki Fenerbahçe'yi geçip zirveyi ele geçirmek, artık sarı-kırmızı gönüllere bir borç olmuştu. Taraftar el ele verdi ve Galatasaray Fan Page 45 gün gibi kısa bir sürede 1.315.850 üye sayısına ulaşarak Facebook'ta hayran sayfası bulunan spor takımları arasında zirveye oturdu. Ayrıca Galatasaray taraftarı, 1.306.029 hayrana sahip Fenerbahçe'yi 45 gün içinde, büyük bir azimle geçerek Galatasaray'daki birlik ve beraberliğin ayrıca taraftar ruhunun ne kadar köklü ve eşsiz olduğunu tüm Türkiye'ye ve Dünya'ya gösterdi. 2000 yılında UEFA Şampiyonu olarak Avrupa'yı fetheden Galatasaray, bugün Facebook'u da fethetti. Ezeli rakibine kısa sürede binlerce hayran fark atarak zirveye yerleşti. Aradaki fark da artmaya devam ediyor.

 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..