Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '18

 
Kategori
İnternet
 

Facebook Hesabıma Giremiyorum Sorunu

Facebook Hesabıma Giremiyorum Sorunu
 

Facebook kullanıcıları bazen çeşitli sorunlardan kaynaklı hesaplarına giremiyor veya facebook internet sayfasını açamıyor. Bu gibi sorunlar bazı sebeplerden kaynaklı karşımıza çıkabilir. Bu sebeplerden bazısı facebook kaynaklı olmakla bazen ise kullandığınız bilgisayar veya internet tarayıcınızla ilgili olabiliyor. Öncelikli olarak şifrenizi son zamanlarda güncelleştirdiyseniz yeni tanımladığınız şifrenin yeni giriş şifreniz olarak olduğunu hatırlatmak isterim bazen şifremizi değiştirmiş olsak bile eski şifre girme alışkanlığı olabiliyor.
 
Bilgisayar Virüsleri 
Kullandığınız bilgisayar güvenli mi?… Belki de aklınıza hiç gelmeyecek bir sorun ama eğer bilgisayarınız güvenli değil veya zararlı bir dosya barınıyorsa bu sadece facebook hesabınız değil tüm kullandığınız hesaplarınız için riskli bir durum söz konusudur.
 
Olabilecek bir durumdan örnek vermek gerekirse bilgisayarınızdan facebook.com sitesini açtınız ve hesabınıza giriş yapmak istiyorsunuz eğer zararlı bir yazılım tarafından çalıştırılan ekranda iseniz şifrelerinizi girmeniz ile birlikte farklı kişiler tarafından ele geçirilmesini sağlamış olursunuz ve zararlı yazılım tarafından çalıştırılan ekran sadece şifrenizi ele geçirmeyi amaçlamış gerçek bir internet sayfasını olmayabilir.
 
Facebook Hesabıma Giremiyorum Sorunu 3
 
Bu gibi can sıkıcı sorunlar yaşamamak için bilgisayarınızda güçlü bir Antivirüs yazılımı çalıştırabilirsiniz. Sadece facebook ve diğer sosyal medya hesaplarınız için değil eğer bilgisayarınızda internet bankacılığı kullanıyorsanız veya banka hesabınızla alışveriş yapıyorsanız bu hesaplarında güvenliliği için güçlü bir antivirüs yazılımı kullanmanızı tavsiye ederim.
 
Facebook Hesabıma Giremiyorum Sorunu 4
 
Her ne kadar internet üzerinde güvenli alışveriş sistemi söz konusu olsa da her ihtimale karşı bir antivirüs yazılımı kullanın. Antivirüs yazılımı önerimiz ise NOD32 Eset yazılımı alanında başarılı bir yazılımdır son sürümünü indirebilir bilgisayarınızın güvenliliğini sağlamış olursunuz.
 
Bilgisayarınıza Yüklü Olan İnternet Tarayıcıları 
Bilgisayarınızda yüklü olan internet tarayıcılarınız bazen çeşitli sebeplerle hataya geçebilir veya kullanması mümkün olmayabilir. Kullandığınız tarayıcı stabil çalışmıyorsa ziyaret ettiğiniz facebook ve bir çok site erişiminde sorun yaşayabilirsiniz. İnternet tarayıcı sorunlarını sıfırlama işlemi ile gerçekleştirebilirsiniz fakat sıfırlama işlemi çözüm sağlamaz ise bilgisayarınızda internet tarayıcısını kaldırabilir tekrardan yeni bir kurulum yapabilirsiniz.
 
İnternet tarayıcı sıfırlama işlemi için en çok kullanılan Mozilla Firefox internet tarayıcısı ve Google Chrome internet tarayıcısının sıfırlama işlemi için aşağıdaki belirtilen işlemler ile yapabilirsiniz.
 
Mozilla Firefox İnternet tarayıcı sıfırlama işlemi çok kolay Firefox sıfırlama sayfasındaki Firefox yenileyin butonu ve belirtilen bir kaç adımlar ile Firefox tarayıcınızı sıfırlama yenileme işlemini yapabilirsiniz.
 
Mozilla Firefox Sıfırlama
Google Chrome İnternet tarayıcısı için Sağ üste bulunan menüye tıklayın ardından ayarlar sekmesine tıklayın açılan ayarlar sayfasının altında gelişmiş ayarları göster yazan kısma tıklayın ve sayfanın sonunda bulunan ayarları sıfırla butonu ve karşınıza gelen uyarı sayfasındaki sıfırla butonu ile sıfırlama işlemini yapabilirsiniz.
 
Google Chrome Sıfırlama
Yukarıdaki işlemler ile internet tarayıcınız için Sıfırlama işlemini yapabilirsiniz. Bu işlemler ile tarayıcınızdaki sorunların çözümünü sağlamamışsa bilgisayarınızda kullandığınız internet tarayıcısını kaldırın ve tekrardan kullanmak istediğiniz internet tarayıcısını kurabilirsiniz.
 
Google Chrome Mozilla Firefox
DNS (Domain Name System) Adresini Değiştirme 
Türkiyede kapatılan sitelerin sayısı gün geçtikçe artmakta ve bu durum sosyal medya sitelerini de etkileyebilir. Bilgisayarınıza güncel bir DNS adresi tanımlayarak internette sizin için yararlı bulduğunuz ve erişime kapatılmış sitelere özgürce girebilirsiniz. Erişime kapatılmış sitelerin erişim engeli aldığı sebepler çok önemli bu duruma dikkat edin. Bilgisayarınıza DNS  adresini tanımlamak için aşağıdaki adımları izleyin.
 
Masaüstü – Ağ Simgesine Sağ Tıklayın – Özellikler – Sol Tarafta Bulunan – Bağdaştırıcı Ayarları Değiştirin
 
Karşınıza ağ bağlantılar gelecek bu ekranda kullanmakta olduğunuz bağlantının üstüne gelin ve sağ tıklayın ardından özellikler ve İnternet Protokolü Sürümü 4 (TCP/IPv4) Yazan seçeneğe tıklayın. Aşağıdaki bulunan pencere ile karşılaşacaksınız.
 
Facebook Hesabıma Giremiyorum Sorunu 5
 
Yukarıdaki ekranda yer alan DNS adreslerini kullanabilirsiniz. Gerekli güncellemeden sonra Tamam butonu ile Dns adresini tanımlayabilirsiniz.
 
Facebook Şifre Sıfırlama – Yenileme
Yukarıdaki bilgiler yaşadığınız sorunun çözüm olmadıysa facebook şifre sıfırlama ile yeni bir şifreye sahip olabilirsiniz. Bu işlem için sahip olduğunuz facebook hesabınıza giriş aşamasında şifre giriş bölümünün hemen altında bulunan Şifreni mi unuttun? linkine tıklayın.
 
Facebook Hesabıma Giremiyorum Sorunu 6
 
Kullandığınız facebook hesabınıza ait mail adresi veya hesabınıza tanımlı telefon numaranızı girin ve ara butonu ile size ait olan hesabınızı bulun ardından Şifreni nasıl yenilemek istersin ? seçeneklerinde mail veya kısa mesaj yoluyla şifre yenileme bağlantısı alabilirsiniz.
 
Facebook Hesabıma Giremiyorum 9
 
Mail veya telefon aracılığıyla ulaşan şifre yenileme bağlantınız ile facebook hesabınız için yeni bir şifre tanımlayabilirsiniz. Yeni tanımlanacak şifreniz basit olmamasına özen gösterin farklı kişiler tarafından bulunmaması için güçlü şifreler kullanın. Kişisel facebook hesabınızın güvenliliği için tahmin edilmesi ve bulunması zor şifreler tercih edin.
 
Son olarak genelde dikkatimizden kaçan büyük veya küçük harf uyumu şifrenizi başarısız girmenize sebep verebilir. Basit bir örnek vermek gerekirse. normalde şifreniz : benim şifrem. Caps Lock Açıksa : BENİM ŞİFREM olarak girmiş olacaksınız ve şifrenizi kabul etmeyecektir. Büyük, Küçük harf uyumuna dikkat edin.
 
 
 
 
 
 
Toplam blog
: 14
: 1974
Kayıt tarihi
: 26.03.16
 
 

Bilişim sektöründe çalışmalarda bulunan bilgi paylaşımını seven ve internet yayıncılık alanında h..