Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '09

 
Kategori
Teknoloji
 

Facebook için aman dikkat!

Facebook için aman dikkat!
 

Facebook'ta Dikkat


Merhaba,

Facebook vakaları, Facebook mağdurları her geçen gün artıyor. Artık neredeyse her gün bir facebook vakası görüyoruz. O kadar önemli bir platform ki hem kişisel güvenliğinize hem de karşısınızdaki insanın profilinin güvenilir verilerden oluşup oluşmadığına çok ama çok dikkat etmelisiniz.

Kişisel güvenliğiniz derken neden bahsediyorum. Artık aramızda öyle insanlar var ki yarım saat önce yemek yese bunu yarım saat sonra girip Facebook'da yazıyor. Facebook uygulamaları sürekli olarak online olan cep telefonu kullanıcıları var. O an yaptıkları işi ya da kısa bir süre sonra yapacakları işi anında Facebook'a giren insanlar var. Arkadaşlar, belki bu işlemler o an çekici geliyor ama son derece tehlikeli olabileceğinin kesinlikle unutulmaması gerekiyor. İnsanın, kendisini bu kadar kolay takip edilebilir kılması normal birşey değildir.

Karşınızdaki insanın profilinden emin olunuz derken neden bahsediyorum. Bakınız şu aralar tüm dünyada sıkça yaşanan bir olay var. Kötü niyeti insanlar, genç kızları ya da bir şekilde aralarında husumet olan insanları facebook aracılığı ile buluyor ve onlara yanlış isimler ile yaklaşıyorlar. Ama dikkat... Bunu yaparken kullandıkları sahte isimler ve profiller, aslında kötülük yapmak istedikleri insanların yakından tanıdığı, bildiği ve güvendiği profiller. Böyle bir profil kullandıkları için de karşıdaki insan şüphelenmiyor.

Yani anlayacağınız öyle tehlikleli bir durum ki bence okullarda ve tabiki önce ailede çocukların bu konuda eğitilmeleri gerekiyor. Facebook üzerinden çalışan "insan kaçırma çetelerinin" olduğunu duymuş muydunuz??? Kaçırıp fidye istiyorlar. Ya da başka şeyler...

Neyse, bu konu önemli bir konudur. Çocukların, gençlerin eğitilmesi gerekir. Teknolojinin, faydalı olduğu kadar doğru kullanılması gereken bir şey olduğunun en büyük göstergelerinden biridir...

Sevgiler.

 
Toplam blog
: 142
: 1570
Kayıt tarihi
: 17.03.09
 
 

İnternet ve bilişim teknolojileri konularına ilgi duyan, yenilikleri takip eden ve bu yenilikleri pa..