Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '10

 
Kategori
Siyaset
 

Facebook kapatılacakmış, sonra da Twitter... Kaderleri YouTube gibi mi olacak?

Facebook kapatılacakmış, sonra da Twitter... Kaderleri YouTube gibi mi olacak?
 

Facebook kapatılacakmış, bakan bu yönde sinyaller vermiş. Hatta yandaşlarına göre bu kapatılmanın sorumlusu da CHP'ymiş.

YouTube yıllardır kapalı. Hem de ülkemizin kısa Internet tarihçesine bakarsak, YouTube’un kapalı olduğu zamanlar neredeyse açık olduğu zamanları geçecek. Bu kadar uzun zamanda sorunu çözmek için çaba göstermeyen tek sorumlu vardır, o da hükümettir. Yapılması gereken yasal düzenlemeler oldukça kolaydır. Suç unsuru olan içerik varsa yalnızca o sayfa veya video veya ses dosyası veya resim engellenir ve site açık kalmaya devam eder. Ancak iktidar partisi bunu yapmak yerine, YouTube’u izlemek için kaçamak yollar önermek gibi, hukuk devletlerinde asla olmaması gereken ve devlet ciddiyetiyle bağdaşmayan açıklamalar bile yaptılar.

Internet yasakları konusunda görevini yapmayan hükümet bu yasaktan siyasi prim yapmak için hiç de etik olmayan söylemleri yandaşları aracılığıyla dile getirmekten de çekinmiyor. YouTube’u Atatürkçü Düşünce Derneği kapattırdı diye ekranlarda, Facebook’ta, Twitter’da düşünmeden konuşuyorlar, yazıyorlar. Orada Atatürk’e hakaretler olduğu zaman Atatürk’ün kurduğu devletin yöneticileri görevlerini yapmıyorsa ADD üzerine düşen görevini yapıp şikayetini yapmıştır. Bunun için ADD’yi suçlamak densizlikten başka bir şey değildir. Yargının da yürürlükteki yasalara göre karar vermesinden daha doğal ne olabilir. YouTube’un kapalı olmasından dolayı ben bir muhalif olarak şikayet ederim. İktidar partisi bu konuda şikayet ediyorsa bu traji-komik bir durumdur. Yasayı geçirecek çoğunluk sizde, değiştirin. Değiştirmezler, sonra da başkalarını suçlarlar, bu onlar için bir siyasi yatırımdır.

Facebook ülkemizde milyonlarca kişinin oldukça yoğun olarak kullandığı, artık vazgeçilmez olmuş bir ortamdır. Mükerrer üyelikleri çıkartırsak, 15 milyon kişi Facebook’tadır. Facebook’un kapatılması özellikle gençlerin yoğun tepkisini çekecektir. O nedenle AKP, Facebook’u kapatmak için adeta can atmaktadır. Yargı Facebook’u kapatacak, başbakan da konuşacak, bu işi CHP yaptı diyecek, bu durumu fırsata çevirecekler.

Bu akşam Twitter’da bir kullanıcı “Facebook’ta kızkardeşinizle ilgili aşağılayıcı bir sayfa açılsa ne yaparsınız?" diye soruyor. Ne yaparsınız, Facebook o sayfayı kapatmazsa, Facebook’un kapatılması için yasal yollara başvurursunuz. Olay bu kadar basittir. Internet'te hakaretler ve yalanlar yazanlarla savaşanlara karşı çıkmanın insanlık suçu olduğunu unutmamalıyız.

Internet sansürünün önlenmesi ile ilgili yasal düzenlemeler meclise hemen gelmeli, görüşülmeli ve bir içerik yüzünden tüm sitenin kapanması önlenmelidir. AKP Facebook kapanmadan önce yasal düzenlemeleri yapmazsa suçüstü yakalanmış olacaktır. Facebook’un kapanmasıyla genç oyları üzerinden oyun oynadıklarının bir kanıtı olacaktır.

YouTube yıllardır kapalı, Facebook üzerinde kara bulutlar dolanıyor, Twitter hakkında dedikodular dolaşıyor. Muhalif medyanın köşeye kıstırılmaya çalışıldığı bugünlerde Internet'in özgür muhalefet kanalları da bir bir kapatılıyor ya da gözdağı veriliyor.

YouTube kapalı çünkü kapalı olması işlerine geliyor.

Facebook kapatılacak çünkü kapatılması işlerine geliyor.

Twitter'ı ne yapıp edip kapatacaklar, çünkü seçimlerde iktidar için ciddi tehlike oluşturabilir.

YouTube yasağı ülkemiz için kara bir lekedir, Facebook ve Twitter yasakları bu kara lekeyi iyice büyütecektir. Ülkemizdeki Internet yasaklarının tek sorumlusu hükümettir. Bu lekeyi temizleme görevi de onlarındır.

Ankara, 7 Ekim 2010

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..