Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Haziran '14

 
Kategori
Teknoloji
 

Facebook kazara yeni uygulamasını yayınlandı

Facebook kazara yeni uygulamasını yayınlandı
 

Facebook’un Snapchat’e rakip olacak yeni uygulaması, kısa süreliğine App Store üzerinde gözüktü.

Facebook tesadüfen, Snapchat’e rakip olacak uygulamasını piyasaya sürdü. Normal şartlar altında önümüzdeki günlerde piyasaya çıkması beklenen uygulama, bir hayli ülkenin AppStore sayfasında ortaya çıktı. Uygulamanın isminin Slingshot olduğu görüldü.

Sosyal medya devi yaşanan olayı bir “kaza” olarak değerlendiriyor. Önümüzdeki günlerde uygulama, mobil pazardaki yerini alacak. Şu an için uygulama geri çekildi. Facebook,  Poke (Dürtükleme) özelliği için bir uygulama geliştirmiş fakat pazarda istediği tesiri yaratamamıştı. 2012 seneninde yayınlanan uygulama, kısa müddet içerisinde piyasadankayboldu.

Facebook kısa iletileşmeler için kullanabileceği bir uygulama istiyor. Bunun için vaktinde Snapchat’e 3 milyar Dolar önerdi. Ancak bu öneri geri çevrildi. Sosyal medyadevi bu yüzden Snapchat’e benzeyen Slingshot uygulamasını piyasaya sürecek.

Bu uygulama ile kısa videolar, ses kayıtları veyahut fotoğraflar ileti olarak gönderilebilecek. Uygulamanın çalışması için iki tarafında birbirine mesaj atması gerekiyor. Bir taraf mesaj atmadığında, diğer tarafın gönderisini göremeyecek. Bu özellik nasıl çalışacak daha pekanlaşılmış değil. Ancak uygulamanın kullanılabilirliğinin sürdürülmesi için böyle bir karar alındığı düşünülüyor.

Orjinal Metin: http://teknotik.org/mobil/facebook-kazara-yeni-uygulamasini-yayinlandi.html

 
Toplam blog
: 10
: 432
Kayıt tarihi
: 12.06.14
 
 

Oyun ve teknoloji tutkunu. Bilimkurgu'yu ve bilimin kendisini yakından takip eder. Bilgisayarla t..