Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ekim '14

     
    Kategori
    İnternet
     

    Facebook sahtecilere neden savaş açtı

    Facebook sahtecilere neden savaş açtı
     

    Facebook sahte "like" (beğeni) satanlara dava açtı. Bu haber ajanslara düştü ama üzerinde pek konuşulmadı. Bu haberin getirdikleri ve götürdükleri üzerine insanlar çok konuşmadı. Peki şimdi ne olacak?
     
    Öncelikle durum tesbiti yapmak lazım.
     
    Bugün arama motorlarına "facebook sahte like" yazdığınız zaman onlarca site ve video çıkıyor. Facebook hesabı çalma konulu bilgiler veriliyor. İnsanlar ve şirketler sahtecilere kolayca ulaşabiliyor. 
     
    Sahte beğeni satarken kullanılan hesaplar insanların merak duygusunu körükleyen paylaşımlar yaparak (genellikle cinsel içerikli) şifresi çalınan insanların hesaplarından oluşuyor. Yani ortada tamamen illegal bir durum var.
     
    Facebook ise uzun zamandır "çok düşük paralara bile" beğeni satıyor. Tamamen legal olan bu yöntemde Facebook ile masaya oturuyor ve belli paralar karşılığında like satın alıyorsunuz. Facebook size istediğiniz niteliklere sahip kullanıcıları getiriyor. Sayfanızın reklamını yapıyor. Yani Facebook'un kasası para kazanıyor. 
     
    Diğer yöntemler kullanıldığı zaman Facebook milyonlarca lira gelir kaybına uğruyor. Sitenin kasasında kalması gereken paralar spamcıların ve hesap çalan insanların cebine akıyor.
     
    Facebook Amerikan borsalarına kote bir şirket. Yani yatırımcılarına karşı sorumlulukları var. Böyle bir dava var mı bilmiyorum ama bir yatırımcı Facebook'a "sahte like satanları engellemediği için" dava açarsa sonuçları ne olur tahmin edemiyorum. 
     
    Bence Facebook bundan sonra sahtecilerle ve spamcılarla kanun önünde hesaplaşacak ve hakkını arayacak. Bu tarz davalarda korkunç tazminatlar ödenebiliyor. Yani bu sahtecilik işlerini yapanlar kendilerine dikkat etse iyi olur.
     
    Kaynak: http://www.gunlukekonomi.com/2014/10/facebook-sahtecilere-savas-act.html
     
     
    Toplam blog
    : 1
    : 44
    Kayıt tarihi
    : 15.10.14
     
     

    blogger ve eğitimciyim. okumak ve araştırmak en büyük zevklerim. işimden arta kalan zamanlarda ke..