Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ekim '12

 
Kategori
İnternet
 

Facebook’ta “Want” Tuşu “Collections” ile geliyor!

Facebook’ta “Want” Tuşu “Collections” ile geliyor!
 

facebook want


Son dönemlerde Facebook’un “want” tuşunu test ettiği haberleri üzere bugün resmi bir karar ortaya çıktı. Zuckerberg  ”want” tuşunu test ettiklerini ve yeni özelliği “koleksiyonlar”ı da duyurdu.

Facebook’un want tuşu üzerinde denemeler yaptığını Tom Waddington yaklaşık 4 ay önce bildirmişti fakat bununla ilgili hiç bir kesinlik mevcut değildi. Şimdi ise bu söylenti doğru çıktı ve Facebook; Victoria Secret, Pottery Barn ve Fab gibi 4 markayla daha işbirliği içine girerek bu özellikleri test ettiklerini duyurdu.

Peki nedir bu “Koleksiyonlar”?

Collections yani Koleksiyonlar, adı üstünde ürünleri bir araya getirmenizi sağlıyor. Bunu ister siz tüketiciler isterse markalar da kullanabiliyor. Tabi ki kullanıcıların oluşturduğu koleksiyonlar daha çok wishlist yani istek listesi adı altında kullanılıyor olacak. Resimde de görebileceğiniz üzere Pottery Barn, Luxe Lodge adında bir koleksiyon oluşturmuş. Eğer ürünü satın almak isterseniz Facebook sizi ürünün web sayfasına da yönlendirecek.

 

pottery barn collection luxe lodge

 

Peki “want” ne iş görecek?

Want yani isteme tuşu da koleksiyonlarda veya tekil olarak gördüğünüz bir ürünü istediğinizi belirtmenize yarayacak. Yani bir ürünü istiyorum olarak işaretlediğinizde arkadaşlarınız ve sizin duvarınıza falanca markasının filanca ürününü istiyor olarak bir yayın düşecek.

 

facebook want

 

Bu yeni özelliklerin markaların çok işine yarayacağı kesin. Peki ya Facebook?

Bu olayın Facebook üzerindeki karına gelecek olursak, Facebook içinde bu özellikler kazanç demek. Fakat “collections” özelliği için Facebook markalardan herhangi bir ücret talep etmeyeceği gibi markaların kazandığı gelirlerden de pay almayacak. Facebook’un hali hazırda bulunan reklam pazarı bu özellik ile katlanacağı düşünülüyor. Böylece Facebook markalardan daha çok reklam alacak ve hasatını böyle gerçekleştirecek

 
Toplam blog
: 11
: 11034
Kayıt tarihi
: 12.05.12
 
 

32 yaşında Nevşehir doğumluyum. Bir dijital pazarlama ajansında web tasarım ve seo uzmanlığı yapm..