Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

17 Aralık '09

 
Kategori
İnternet
 

Facebook'ta Arkadaş Listesi Nasıl Gizlenir? ''Fb.me''

Facebook'ta Arkadaş Listesi Nasıl Gizlenir? ''Fb.me''
 

İnternet


Facebook'ta arkadaş listesini gizleme!

Sizler de biliyorsunuz ki dünyada ki hiç bir şey gizli kalmaz!

Başbakan Erdoğan'ın Facebook da iklime ''van minüt'' dediğini biliyor muydunuz? (!)

İklim değişikliğiyle mücadelede Kyoto Protokolü’nden sonraki dönemin anlaşma zeminini oluşturacak Kopenhag Zirvesi öncesinde Greenpeace Akdeniz Başbakan Erdoğan’ı zirvede aktif bir rol oynamaya çağırdı. Kopenhag havaalanında dünya liderlerinin 2020 yılındaki hallerini billboardlara taşıyan Greenpeace aynı tasarımı Başbakan Erdoğan için de hazırladı.

Başbakan Erdoğan'ı Kopenhag’da 18 Aralık’ta bir araya gelecek yüzün üzerinde devlet başkanının arasında görmek istediklerini söyleyen Greenpeace Akdeniz Enerji ve İklim Kampanyası Sorumlusu Hilal Atıcı, Başbakan'ın iklim değişikliğiyle mücadelede üzerine düşen sorumluluğu almak zorunda olduğunu ve gelişmiş ülkelere Kopenhag’dan yasal anlamda bağlayıcı bir anlaşma çıkması için baskı yapması gerektiğini belirtti: "Geleceğimizin karara bağlanacağı bu tarihi dönemeçte dünyanın en büyük 17. ekonomisi olarak Türkiye’nin de oynayacağı büyük bir rol olmalı”.

Kopenhag’dan başarılı bir anlaşma çıkması için gelişmiş ülkelerin iklimi değiştiren gazların salımlarını 1990 seviyesine oranla en az yüzde 30 azaltma taahhüdünü vermeleri gerekiyor. Türkiye ise Kyoto Protokolü dahil bu konuda şimdiye kadar hiçbir sorumluluk almadı ve seragazı salımları 1990’dan bu yana iki kattan daha fazla artış gösterdi. Bu tehlikeli artışın durdurulması, gelişmekte olan bir ülke olarak Türkiye’nin 2020 yılında beklenen salımlarının en az yüzde 30 altına düşmeyi taahhüt etmesine bağlı.

Özür dilerim

İklim için, geleceğimiz için “van minüt”

Atıcı gelinen noktada hiçbir şey yapmadan bekleme lüksümüzün olmadığını söyledi: "İklim değişikliği gibi ciddi bir meselede Erdoğan, sessizce oturmaya devam edip on yıl sonra bizlerden özür mü dileyecek, yoksa bu kez iklim değişikliğinden en büyük zararı görecek dünyanın fakir halkları ve kendi ülkesinin geleceği için güçlü bir “van minüt” mesajı mı verecek?”

Greenpeace’in üç aydan uzun bir süredir yürüttüğü “iklim için van minüt” kampanyasına karşılık Erdoğan hala Kopenhag’ın seyrine yönelik hiçbir açıklama yapmayan birkaç liderden biri olma kararlılığını sürdürüyor.

Greenpeace bugüne dek “iklimicinvanminüt.org” sitesi üzerinden ve sokak çalışmalarıyla 30 binden fazla imza toplamış ve Başbakan Erdoğan’ı Kopenhag’a gönderecek dev bir uçak bileti hazırlamıştı. Ayrıca, kendisine de bu talepleri dile getiren bir mektup göndermiş ve görüşme talebinde bulunmuştu.

Harekete Geçin!

Birleşmiş Milletler Kopenhag İklim Zirvesi'nde alınacak kararlar gezegenimizin geleceğini belirleyecek. Tüm dünya iklim felaketinin önünü kesebilecek kadar cesur liderlere ihtiyaç duyuyor. Liderlerden bu cesur adımları atmalarını istemek ise bizlere düşüyor. Türkiye’nin de Kopenhag’da bulunması ve etkin bir rol oynaması çok önemli. Bu nedenle siz de Başbakan Erdoğan'dan, Kopenhag’da “van minüt” diyerek, diğer ülke liderlerine bu mücadelede liderlik örneği göstermesini isteyin.

Destek Ver!

Greenpeace devletlerden ve şirketlerden para yardımı almadan sadece bireysel desteklerle nükleer konusunda kampanya yürütüyor. Kampanyamızı güçlendirmek için şimdi destek verin.

Facebook da ki sayfamız: http://www.facebook.com/sabiha.rana?ref=name#/Greenpeace.Akdeniz.Turkiye?ref=ts

Peki Sayın Seyfi Solukal ve yardımcısı Sabiha Rana internette neler yapmışlar biliyor musunuz? Bilmemek ayıp değil, önce TIK'lamamak sonra okumamak, kısacası öğrenmemek ayıptır.. Öğrenmenizide sizden başka kimse engellemiyor. http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=183569

******

Arkadaş listesini gizleme

1- Öncelikle üst kısımdaki "Profil" bölümüne tıklayın.

2- Daha sonra, bu sayfada yer alan "Arkadaşlar" yazan kısmın sağ tarafında bulunan küçük kalem simgesine tıklayın.

3- Buraya tıklayınca açılan bölümde arkadaş listenizle ilgili ayarlar yer alıyor. "Arkadaş listeni herkese göster" ibaresinin yanında bulunan işareti kaldırın. Böylece arkadaş listenizi, arkadaşınız olmnayan kimse göremeyecek.

Bunu yaptıktan sonra bile görünmesini istediğiniz arkadaşlarınız varsa, yine açılan bölümdeki kutucuğa adını yazarak bu özelliği kullanabilirsiniz.

Daha fazlası için Facebook'ta Arkadaş Listenizi Gizleyin Milliyet.com.tr

''MELEKLER YÜREĞİNİZDEN ÖPSÜN''

Greenpeace Akdeniz Gönüllüsü Sabiha Rana

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..