Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '09

 
Kategori
Güncel
 

Facebook'ta bu hatayı yapmayın

Facebook'ta bu hatayı yapmayın
 

Tekneloji hayatımıza her saniye yeni versiyonları ile giriyor. Bu çok iyi bir olgu. Ancak her türlü teknelojiyi kullanırken çok dikkatli olmakda yara var.

Örneğin cep telefonları hayatımızın vazgeçilmez bir parçası oldular. Uzmanlar, bu konuda bir çok önerilerde bulunuyorlar. Şarj sırasında cep telefonu ile konuşmayın, yatak odanıza cep telefonunu sokmayın vb…

İletişim teknelojisinin hayatımıza soktuğu yeniliklerden “sosyal ağ” ların, (Facebook, Youtube, Hi5 gibi) kullanımı hiç kuşku yokki insanlara bir çok kolaylık sağlıyor. Hele hele insanın kalabalıklar içinde giderek yanlızlaştığı, tabiri caizse somut maddeden bir nevi sanal objeye dönüştüğü günümüzde bu sosyal ağ lar bir çoğumuz için vazgeçilmez olmaya başladı.

Bu ilgi kullanım dikkatini de birlikde getirirse sorun yok. Hepimiz biliyoruz Youtube, porno içerikli veya aşırı seks içerikli ve hakaret içeren videolar yüzünden defalarca kapandı. Bu videoları yükleyenlerde biz kullanıcılarız.

Facebook da yaşanan son olay oldukça ibret vericidir.

İngilterede yaşayan bir genç bayan patronuna olan kızgınlığı ile onu Facebook da teşhir etmiş.

"Aman tanrım. İşimden nefret ediyorum. Patronum tam bir baş belası. Bana bir sürü lanet iş veriyor ve bunları yapmaktan çok sıkıldım. HOMO nolucak!" diye yazmış.

Ancak unuttuğu şey birkaç ay önce patronunu arkadaş listesine eklemesiymiş. Birkaç saat sonrada,

"Merhaba Lindsay, benim burada olduğunu unuttun değil mi? Burada 5 aydır çalışıyorsun ve benim Gay olduğumu hala anlayamadın mı, bu zaten bir devlet sırrı değil. Ayrıca senin lanet şeyler dediğin şeyler, aslında senin yapmak zorunda olduğun sorumlulukların. Bu arada sanırım, 6 aylık deneme süresine 2 hafta daha olduğunu hatırlamışsındır. Yarın işe gelmek için zahmet etme. Ofisteki eşyalarını almak için ne zaman istersen gelebilirsin. Evet, çok ciddiyim." Şeklinde bir cevap alması gecikmemiş.

Özellikle gençlere “aman biraz daha dikkat” diyorum.

Pazar, 16/8/2009

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..