Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '16

 
Kategori
İnternet
 

Facebook’ta komik önyargı durumları

Facebook arkadaşlarından biri hiç sebep yokken, özel ya da milli bir gün yokken Türk bayrağı paylaşır.

Yorumlar:

- Yanlışlıkla paylaştı herhalde, daha önce böyle bir paylaşımı yoktu.

- Bu arkadaş sol kulvarın en hızlılarından idi üniversitede şimdi karşımıza çıkmış, ülkücü ayakları yapıyor, bayrak mayrak paylaşmalar falan hiç alışıldık durumlar değil.

- Bir yerde bomba mı patladı, arkadaş bayrak resmi paylaşmış.

Facebook hayırlı Cuma paylaşımları.

Facebook’da Perşembe akşamüstü ya da Cuma sabahlarında mutlaka karşılaşmışsınızdır.

“Hayırlı Cuma” mesajlarının paylaşılması çok güzel bir şeydir fakat genelde bunu paylaşanları özellikle hiç cumaya gitmeyenler tarafından özel önem verilerek paylaşılması manidar bir durumdur.

Kadınlarda çok rastlanılan arkadaşlıktan silme durumları

Arkadaşlarıyla çok iyiyken ya da grup olarak sürekli olarak kahvaltılı, yemekli paylaşımlarda bulunurken birden bire kavgalı ya da tartışmalı bir durumla karşılaştığında hemen facebook’ta arkadaşlığını iptal etme durumlarını görürüz.

Israrlı paylaşım geleneği

Bazı facebook kullanıcıları ıslarla benzer özellikteki paylaşımları sürekli olarak değişik versiyonlarda tekrar tekrar paylaşırlar.

Örneğin sürekli olarak dini konularda paylaşım yaparlar. “Allah” kelimesinin domates meyvesi enine kesitinde, beyaz bulut şekli içinde, kuzunun, ineğin siyah lekesinde, toprağın yeşilinde yansıması şeklinde birçoğu fotomontaj olan resimleri paylaşırlar.

Milli ve dini bayram paylaşımları

Bazıları milli ve dini bayramlarda düzgün paylaşımlarda bulunurlar. Arkadaşlarının bayramını kutlarlar. Fakat aynı bazıları bu tip milli ve dini günlerde kutlama yapmayanları da dikkatle takip ederek onları ruhsuz insanlar olarak da tanımlayabilirler.

 
Toplam blog
: 537
: 1884
Kayıt tarihi
: 10.06.10
 
 

Gündemi ve olayları yakından takip etmeye çalışıyorum. Sinema, kitaplar, spor, doğa, siyaset, miz..