Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Haziran '09

 
Kategori
İnternet
 

Facebook’ta kullanıcı adı için geri sayım

Facebook’ta kullanıcı adı için geri sayım
 

13 Haziran 2009 Cumartesi sabahı saat 7:01’de Facebook’a giren bir kullanıcı adı alabilecek.

Şu anda Facebook’ta profil sayfama girdiğimde http://www.facebook.com/profile.php?id=53644xx67 gibi bir adres görüyorum.

www.facebook.com/username/ adresinde geri sayım sürüyor. Cumartesi sabahı erken davranır ve benden önce bir başkası adımı almazsa www.facebook.com/tiryaki adresini veya herkese kolay verebileceğim bir başka kullanıcı adı alabileceğim.

Facebook bu düzenlemeyi önceden duyurarak kullanıcıları arasında eşitlik sağlamayı düşünmüş olmalıdır. Önce bir beta sayfası açsaydı ve orada rastlantı sonucu görenler kullanıcı adı alacaklardır ve böylece habersiz olanlar adlarını almakta geç kalacaklardı. Şimdi önceden biliyoruz ve adını almak isteyen herkesin şansı eşit. Facebook açıkça “first-come, first-serve” yazmış, yani önce gelen istediği adı kapar…

Kullanıcı adı en az 5 karakter olabiliyor ve yalnızca bildiğimiz karakterlerini içerebiliyor, yani Türkçe karakterleri kullanamıyoruz.

Özellikle adı çok yaygın olanlar, Facebook’ta kendi adının kullanıcı adı olmasını istiyorsa Cumartesi sabah erken uyanmalıdır.

Ankara, 10 Haziran 2009

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..