Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

20 Ocak '10

 
Kategori
Gönüllülük
 

Facebook'ta Yarışacak Gönüllüler Aranıyor!...

Facebook'ta Yarışacak Gönüllüler Aranıyor!...
 

Facebook


Amerika’daki Türk Vakfı, facebook'taki 1 Milyon Dolar Ödüllü Yarışmada Türk Kız Çocuklarının Eğitimi İçin Yarışacak Gönüllüler Arıyor!

“Türkiye Gönüllüleri Kız Yurdu”

Amerika’da faaliyet gösteren ve tüm yönetim kurulunun gönüllülerden oluştuğu Bridge to Türkiye Fund (BTF), Amerika’nın büyük finans kuruluşlarından JPMorgan Chase Bankası’nın sponsorluğunda düzenlenen yarışmada, Türkiye’deki yardıma muhtaç kız çocuklarına hizmet götürebilmek için yarışıyor.

21 Kasım – 16 Aralık tarihleri arasında tamamlanan yarışmanın ilk turuna Çanakkale – Biga’da kurulacak olan Kadın ve Çocuk Merkezi projesi ile katılan BTF, yarışmaya katılmış olan 500 bin dernek arasından en çok oy toplayan 100 dernek arasına girmeyi başararak 25 bin dolarlık ödülü Biga için kazandı ve yarışmanın final turunda da yarışma hakkını elde etti. İkinci turu 15 – 22 Ocak tarihleri arasında yine facebook üzerinden gerçekleşecek olan yarışmada, Anadolu’nun ihtiyacı olan bir bölgesinde kız çocuklarının eğitimlerine devam edebilmeleri için 100 yatak kapasiteli bir kız yurdu yaptırmak amacı ile yarışacak olan BTF, kalbinde Türkiye sevgisini taşıyan herkesin desteğini bekliyor.

Ülkemizde, özellikle Anadolu’nun kırsal kesimlerinde yaşayan birçok kız çocuğu, çevre bölgelerde yeterli kapasitede uygun barınma imkanları olmaması nedeniyle eğitimlerine güçlükle devam etmekte ve genellikle eğitimlerini tamamlayamayarak ya erken yaşta çalışmak durumunda kalmakta ya da erken yaşlarda evlendirilmektedirler.

Yapılan araştırmalara göre, kadınların eğitim seviyelerinin yükselmesinin birçok konuya pozitif etkisi bulunmaktadır; kadınların bilinçlenmesinin sonucu olarak, doğurganlık, nüfus artışı, bebek ve çocuk ölüm oranlarında düşüş olduğu görülmekte, aynı zamanda ailelerin gelir düzeylerinin %15 oranında arttığı, beslenme alışkanlıklarının düzeldiği ve bununla birlikte ailelerin sağlık düzeylerinde de artış olduğu görülmektedir.

Bilinçli kadınların eğitim konusunda da daha hassas olduğu görülmekte ve aldıkları eğitimi yine özellikle kız çocuklarına aktarmaya çalışmaktadırlar. Özetle bir kız çocuğunun eğitilmesi, sadece kendisini değil, önce içinde bulunduğu aileyi, çevresini ve doğal olarak toplumu olumlu biçimde etkilemektedir.

Bu düşüncelerin ışığı altında yola çıkan BTF, yarışmanın final turundaki projesi ile kırsal kesimde yaşayan kızlarımızın eğitimlerine devam etme düşlerini gerçekleştirme ve onları bu konuda cesaretlendirme arzusu ile, her geçen yıl birçok kızımızın faydalanacağı bir kız yurdu inşaa etmeyi amaç edinmiştir.

En çok oy toplayan projenin 1 milyon dolar ve onu takip eden 5 projenin de 100 bin dolar ödül kazanacağı final turunda, BTF olarak Türkiye’nin kırsal bir bölgesinde açmayı istediğimiz “Türkiye Gönüllüleri Kız Yurdu” projemiz ile sizlerin de desteğiyle ilk altı proje arasına girebilmeyi hedefliyoruz.

facebook’ta 15 Ocak Cuma günü başlayacak olan yarışmada, sizleri BTF’nin projesini desteklemek için oy vermeye davet ediyoruz.

NASIL OY KULLANACAGIM?
15 – 22 Ocak arası aşağıdaki siteyi ziyaret ederek oylarınızı kullanabilirsiniz:
http://www.bridgetoturkiye.org/modules/programs/index.php?id=11

SIK SORULAN SORULAR
Merak ettiğiniz tüm sorular için aşağıdaki siteyi ziyaret edebilirsiniz:
http://www.bridgetoturkiye.org/modules/programs/index.php?id=12

Kızlarımız için oy verin Milliyet: http://www.milliyet.com.tr/Dunya/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&KategoriID=19&ArticleID=1184516&Date=11.01.2010&b=Kizlarimiz%20icin%20oy%20verin

''Melekler Yüreğinizden Öpsün''

Sabiha Rana

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..